Foto: marianna76
Máme kapustu naloženú v súdku, po čase je taká iná, tak som skúsila zavariť, že vraj ostane taká ako teraz v sude. Máme ju Zobraziť celý popisMáme kapustu naloženú v súdku, po čase je taká iná, tak som skúsila zavariť, že vraj ostane taká ako teraz v sude. Máme ju naloženú asi 6 týždňov.
porcií
príprava
na 65 °C
Postup
-
1
Viem, že sú tu recepty ako naložiť kapustu priamo do pohárov, ale nemám toľko miesta, aby mi na plechoch v pohároch kvasila a treba ju tam dosť natláčať. Keďže mám na to manžela, natlačí ju do súdka.
- 2
Vykvasenú kapustu som postupne dávala do pohárov 7 dcl, alebo podľa toho aké potrebujeme. Dávala som pozor, aby som vytláčala vzduch.
- 3
Uzatvorila som vhodnými viečkami. Dala som do zaváracieho hrnca a dala sterilizovať. Mala sa sterilizovať pri 65 stupnov/ 45 minút. Mne to, ak keď som dávala pozor, vybehlo až na 75. Druhý krát to musím lepšie sledovať. Aj keď som to dala na najmenšiu teplotu, aj tak to stúpalo. Občas to treba medzi tým vypať.
- 4
Dva poháre mi nechytili. Neviem, že je to tými plechmi, alebo treba lepšie viečka, ale aj nové dakedy nechytia.
- 2
Načo dávate deko?To už nemá chuť pravej kyslej kapusty.
Načo dávate deko?To už nemá chuť pravej kyslej kapusty.