Kurča Ratatouille
Autor receptu: evarodna
Tento recept zvyknem pripravovať v lete, keď je sezóna tekvíc, cukín, paprík a paradajok.
No, nedávno som v obchode objavila mrazenú zmes zeleniny Ratatouille, tak som vyskúšala. Mala som na návšteve vnúčatá, tak ma táto rýchla príprava obeda potešila a deťom chutila.
5 porcií |
10 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Kura rozporcujeme, posypeme grilovacím korením, sprudka opečieme na panvici.
- Pripravíme si mrazenú (alebo čerstvú) zeleninu Ratatouille.
- Táto zeleninová zmes obsahovala aj koreniny a paradajkový pretlak. Preto som zmes rozohriala na panvici, paradajkový pretlak sa uvoľnil, zelenina sa od seba oddelila.
- Opečené kuracie mäso som uložila do pekáča, zaliala zeleninovou zmesou a dala upiecť do trúby.
Upečené mäsko som podávala s ryžou.
Z čerstvej zeleniny má jedlo úplne odlišnú chuť, ale aj táto "rýchlovka" bola výborná.