Kuracie rezne pod jablkovou perinou
Autor receptu: arwen789
Receptík na chutný a celkom rýchlo urobený obed ;-)
4 porcie |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Mäso si umyjeme, naklepeme, osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odležať. Každý rezeň potom obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán.
- Rezne poukladáme na pekáč a zalejeme výpekom. Na každý rezeň položíme plátok údenej slaniny a jablka. Pripravené mäso podlejeme vodou tak, aby bolo ponorené v šťave, ale jablká a slanina už nie. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri teplote 200 °C na 20 až 25 minút.
- Potom rezne vyberieme a na každý položíme plátok tvrdého syra a dáme ešte na 5 minút zapiecť. Podávame s ryžou alebo zemiakmi.