Kuracie prsia so syrom a šunkou pečené v schwardwaldskej šunke.

martamm - fotkamartamm, Trnava, 30. septembra 2012
Kuracie prsia so syrom a šunkou pečené v schwardwaldskej šunke.
Foto: martamm

Týmto jedlom nás pohostili naši starí známi a najlepší susedia, akých som kedy mala Irenka a Piťu zo Štúrova, môžem povedať, že nám veľmi chutilo, preto ponúkam recept aj Vám na vyskúšanie.

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 250 °C

Suroviny

4 ks (rezne)
120 gr v celku
1 balík
100 gr
1 hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    kuracie rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme posekanou vňaťkou

    Kuracie prsia so syrom a šunkou pečené v schwardwaldskej šunke. - obrázok 1
  2. 2

    prikryjeme plátkami šunky, pridáme "špalík" eidamu

    Kuracie prsia so syrom a šunkou pečené v schwardwaldskej šunke. - obrázok 2
  3. 3

    zrolujeme, obalíme v prosciutte, upevníme špáradlami, uložíme do pekáčika.

    Kuracie prsia so syrom a šunkou pečené v schwardwaldskej šunke. - obrázok 3
  4. 4

    Prikryjeme alobalom, nepodlievame, pustí šťavu... Vložíme do rúry vyhriatej na 250 stupňov. Pečieme prikryté 30-35 minút, to už sa kuchyňou nesie úžasná vôňa pripravovaného pokrmu, potom odokryjeme, stiahneme teplotu na 200 stupňova a pečieme ešte 10 minút. Hotové servírujeme s prílohou podľa vlastnej chuti. Ja som podávala s ryžou a uhorkovým šalátom...

    Kuracie prsia so syrom a šunkou pečené v schwardwaldskej šunke. - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
kuracinka je u mňa TOP , určite vyskúšam keď budem mať všetky ingrediencie pokope.Samé dobré suroviny takže aj výsledok musí byť famózny!
mňamka ... určite urobím ale pridám aj špenátik do stredu ... a vobec to netreba podliať ani len masielko sa nedáva nič ??