Kuracie prsia so syrom a šunkou pečené v schwardwaldskej šunke.

martamm - fotkamartamm, 30. septembra 2012
Kuracie prsia so syrom a šunkou pečené v schwardwaldskej šunke.
Foto: martamm

Týmto jedlom nás pohostili naši starí známi a najlepší susedia, akých som kedy mala Irenka a Piťu zo Štúrova, môžem povedať, že nám veľmi chutilo, preto ponúkam recept aj Vám na vyskúšanie.

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 250 °C

Suroviny

4 ks (rezne)
120 gr v celku
1 balík
100 gr
1 hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    kuracie rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme posekanou vňaťkou

    Kuracie prsia so syrom a šunkou pečené v schwardwaldskej šunke. - obrázok 1
  2. 2

    prikryjeme plátkami šunky, pridáme "špalík" eidamu

    Kuracie prsia so syrom a šunkou pečené v schwardwaldskej šunke. - obrázok 2
  3. 3

    zrolujeme, obalíme v prosciutte, upevníme špáradlami, uložíme do pekáčika.

    Kuracie prsia so syrom a šunkou pečené v schwardwaldskej šunke. - obrázok 3
  4. 4

    Prikryjeme alobalom, nepodlievame, pustí šťavu... Vložíme do rúry vyhriatej na 250 stupňov. Pečieme prikryté 30-35 minút, to už sa kuchyňou nesie úžasná vôňa pripravovaného pokrmu, potom odokryjeme, stiahneme teplotu na 200 stupňova a pečieme ešte 10 minút. Hotové servírujeme s prílohou podľa vlastnej chuti. Ja som podávala s ryžou a uhorkovým šalátom...

    Kuracie prsia so syrom a šunkou pečené v schwardwaldskej šunke. - obrázok 4

Diskusia k receptu

23 komentárov k receptu
kuracinka je u mňa TOP , určite vyskúšam keď budem mať všetky ingrediencie pokope.Samé dobré suroviny takže aj výsledok musí byť famózny!
1947 prosciutto je údené maso, pokrájané na veeľmi tenké plátky, kupujem v Lidli. Môžeš použiť aj oravskú slaninku, takú pekne prerastenú mäskom.
eraserheadm náš pravdu, musím iopraviť názov, aj suroviny, ale celkom som myslela, že je to prosciutto, týmto sa všetkým ospravedlňujem, ale na chuti mäska to nič nepokazí :)
Vera, som rada, že si napísala vlastný postreh a nápad, aj Tvoj pozmenený recept je určite vynikajúci a varecháči sa môžu inšpirovať. Vyskúšam aj ja nabudúce :)
@martamm
Tvoje jedlo sa mi pozdava.Aj ja rad robim taketo jedla
kedze obmenovanim surovin nam vlastne vznikne
uz ine jedlo nove jedlo nove chute.Dakujem ze si mi
pripomenula.Ale aj tak si ma chitila tým,že plech sa
nemastí,ale asi preto,že šunka a meso pustia štavu
a samotná tepelná úprava je krátka a nestihne sa zatial meso pripáliť.Dobre, som rád,že som prišiel k ďalšiemu
poznaniu.Ď

Pridaj komentár k receptu: