Kuracie prsia so syrom a šunkou pečené v schwardwaldskej šunke.

martamm - fotkamartamm, 30. septembra 2012
Kuracie prsia so syrom a šunkou pečené v schwardwaldskej šunke.
Foto: martamm

Týmto jedlom nás pohostili naši starí známi a najlepší susedia, akých som kedy mala Irenka a Piťu zo Štúrova, môžem povedať, že nám veľmi chutilo, preto ponúkam recept aj Vám na vyskúšanie.

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 250 °C

Suroviny

4 ks (rezne)
120 gr v celku
1 balík
100 gr
1 hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    kuracie rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme posekanou vňaťkou

    Kuracie prsia so syrom a šunkou pečené v schwardwaldskej šunke. - obrázok 1
  2. 2

    prikryjeme plátkami šunky, pridáme "špalík" eidamu

    Kuracie prsia so syrom a šunkou pečené v schwardwaldskej šunke. - obrázok 2
  3. 3

    zrolujeme, obalíme v prosciutte, upevníme špáradlami, uložíme do pekáčika.

    Kuracie prsia so syrom a šunkou pečené v schwardwaldskej šunke. - obrázok 3
  4. 4

    Prikryjeme alobalom, nepodlievame, pustí šťavu... Vložíme do rúry vyhriatej na 250 stupňov. Pečieme prikryté 30-35 minút, to už sa kuchyňou nesie úžasná vôňa pripravovaného pokrmu, potom odokryjeme, stiahneme teplotu na 200 stupňova a pečieme ešte 10 minút. Hotové servírujeme s prílohou podľa vlastnej chuti. Ja som podávala s ryžou a uhorkovým šalátom...

    Kuracie prsia so syrom a šunkou pečené v schwardwaldskej šunke. - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

helca103
kuracinka je u mňa TOP , určite vyskúšam keď budem mať všetky ingrediencie pokope.Samé dobré suroviny takže aj výsledok musí byť famózny!
mataliptak
mňamka ... určite urobím ale pridám aj špenátik do stredu ... a vobec to netreba podliať ani len masielko sa nedáva nič ??
afataga
jaj to vonia az sem :-) v rozpise si asi zabudla na sunku, ale ja by som uplne pokojne vynechala
martamm
metaliptak, naozaj netreba podlievať, pustí si to šťavu...
martamm
atafaga, ďakujem za upozornenie, opravím rozpis, nejako mi to ušlo a toľko som rozmýšľala, čo tam chýba ešte ...
1947
dobré ale čo je to prosciutto , ´dakujem
martamm
1947 prosciutto je údené maso, pokrájané na veeľmi tenké plátky, kupujem v Lidli. Môžeš použiť aj oravskú slaninku, takú pekne prerastenú mäskom.
eraserhead
@martamm prosciutto nie je údené mäso

podľa toho ako to vyzerá na obrázku, je to Schwarzwaldská šunka ktorá je pripravená z bravčového mäsa ktoré sa najskôr natiera zmesou bylín a potom sa údi na jedľovom dreve.

Prosciutto je talianske slovo, a zjednodušene povedané je to v kontrolovaných podmienkach sušené mäso
napríklad:
 www.prosciuttodiparma.com/it_IT/home...
martamm
eraserheadm náš pravdu, musím iopraviť názov, aj suroviny, ale celkom som myslela, že je to prosciutto, týmto sa všetkým ospravedlňujem, ale na chuti mäska to nič nepokazí :)
tiziana
už sa teším, kedy si receptík nakuchtím, mňam :)))
vera147
len som to plnila slaninou, sušenými paradajkami a mozarellou
martamm
Vera, som rada, že si napísala vlastný postreh a nápad, aj Tvoj pozmenený recept je určite vynikajúci a varecháči sa môžu inšpirovať. Vyskúšam aj ja nabudúce :)
martamm
winston7, netreba vyxmastit, ono si to pekne pusti stavu a ta sunka je mastna, nemusis sa bat.
mesiar50
@martamm
Tvoje jedlo sa mi pozdava.Aj ja rad robim taketo jedla
kedze obmenovanim surovin nam vlastne vznikne
uz ine jedlo nove jedlo nove chute.Dakujem ze si mi
pripomenula.Ale aj tak si ma chitila tým,že plech sa
nemastí,ale asi preto,že šunka a meso pustia štavu
a samotná tepelná úprava je krátka a nestihne sa zatial meso pripáliť.Dobre, som rád,že som prišiel k ďalšiemu
poznaniu.Ď
martamm
mesiar50, vyskusaj, pochutnas si, ja ich budem tiez v blizkej dobe robit...