Kuracie prsia s nivovou omáčkou

linkinkatka - bez fotkylinkinkatka, 5. februára 2010

Dnes som rozmýšlala čo uvariť, v chladničke som našla kuracie prsia čo som včera kúpila a dnes ráno pri nákupe som dostala chuť na Zobraziť celý popisDnes som rozmýšlala čo uvariť, v chladničke som našla kuracie prsia čo som včera kúpila a dnes ráno pri nákupe som dostala chuť na nivu a tak som ju využila pri varení obeda. Kuracie mäso je u nás veľmi obľúbené, takže budú spokojní s obedom si myslím.

5
porcií
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
250 ml
2 ks
1 dcl
200 g
 štipka
 štipka
 štipka




Postup

  1. 1

    Do menšieho hrnca nalejeme smotanu, pridáme nivu a tavený syr a necháme rozpustiť na miernom ohni. Pridáme mleté biele a zelené korenie podľa chuti pridáme štipku soli. Omáčku máme hotovú.

  2. 2

    Kuracie prsia nakrájame na rezne, osolíme, prípadne ja dávam bylinkovú soľ, dodá to lepšiu chuť. Opečieme ich, najlepšie podľa mňa na masle.

  3. 3

    Podávame so zeleninou. Ale je to ľubovoľné, môže to byť aj s hranolkami alebo ryžou, ale my máme najradšej zeleninu.

Diskusia k receptu

cistinka
Tento recept je veľmi chutný a obľúbený nielen v našich reštauráciách, ale aj u nás doma :-))
linkinkatka
moc reštaurácie nenavštevujem, tak som to nepoznala a dnes ma to napadlo ako super kombinácia, nabuduce vyskúšam dať aj olivy. na tu omačku
ampara
Keď budú mať obchode lacnejšiu gorgonzolu,skúste to s ňou, to je super! Ale aj s Nivou je dobrá, keď mám,tak tam šupnem aj zopár čerstvých šampiňónov.
aduskarv
Táto fotka je z nemenovanej reštaurácie!Zvyknem tam obedovať presne tieto kuracie prsia s nivovou omáčkou a môžem len podotknúť, že sa to varí úplne inak!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia