Kuracie mäso so špargľou v smotanovej omáčke
Autor receptu: delina
Tento recept vznikol kombináciou viacerých, keď som chcela pripraviť chutné jedlo zo špargle.
3 porcie |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na panvici si na oleji osmažíme soté z kuracích pŕs a preložíme do hrnca. Na panvici si následne osmažíme pór a pridáme ku kuraciemu mäsu. Osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok.
- Prilejeme vývar, vodu zo špargle a dusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme smotanu, nakrájanú špargľu a necháme prevrieť.
- Na záver pridáme tavený alebo nastrúhaný tvrdý syr podľa chuti, ja som použila mäkký syr z črievka. Necháme roztopiť a podávame. Vhodná príloha je ryža alebo opekané zemiaky.