Kuracie mäso so špargľou v smotanovej omáčke

Autor receptu: delina

Tento recept vznikol kombináciou viacerých, keď som chcela pripraviť chutné jedlo zo špargle.

3
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na panvici si na oleji osmažíme soté z kuracích pŕs a preložíme do hrnca. Na panvici si následne osmažíme pór a pridáme ku kuraciemu mäsu. Osolíme, okoreníme, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok.
  2. Prilejeme vývar, vodu zo špargle a dusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme smotanu, nakrájanú špargľu a necháme prevrieť.
  3. Na záver pridáme tavený alebo nastrúhaný tvrdý syr podľa chuti, ja som použila mäkký syr z črievka. Necháme roztopiť a podávame. Vhodná príloha je ryža alebo opekané zemiaky.