Kuracie mäsko v jogurte

Autor receptu: evas13

Tento recept som našla niekde na webe, mäsko sa vyprážalo na oleji, ale nakoľko jeme málo vyprážaného, skúsila som to upiecť na plechu v rúre. A tu je môj výtvor.

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Mäso umyjeme, očistime, osolíme a okoreníme
  2. Škrobovú múčku Solamyl vymiešame s jogurtom a prelisovaným cesnakom so soľou. Do tejto zmesi naložíme na 12 hod. mäso, uložíme v chladničke. Pre zvýraznenie chuti mäsa môžeme pridať čerstvé nakrájané bylinky/tymian, pažitka, bazalka alebo mäta/.
  3. Rezne vyberieme, obalíme v strúhanke položíme na plech s papierom na pečenie, pokvapkáme mäso olejom a pečieme v rúre pri 200°C 45 min. Tiež ho môžeme vyprážať na oleji. Podávame so zeleninou, varenými zemiakmi.