Kuracie mäsko v jogurte
Autor receptu: evas13
Tento recept som našla niekde na webe, mäsko sa vyprážalo na oleji, ale nakoľko jeme málo vyprážaného, skúsila som to upiecť na plechu v rúre. A tu je môj výtvor.
4 porcie |
15 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Mäso umyjeme, očistime, osolíme a okoreníme
- Škrobovú múčku Solamyl vymiešame s jogurtom a prelisovaným cesnakom so soľou. Do tejto zmesi naložíme na 12 hod. mäso, uložíme v chladničke.
Pre zvýraznenie chuti mäsa môžeme pridať čerstvé nakrájané bylinky/tymian, pažitka, bazalka alebo mäta/.
- Rezne vyberieme, obalíme v strúhanke položíme na plech s papierom na pečenie, pokvapkáme mäso olejom a pečieme v rúre pri 200°C 45 min.
Tiež ho môžeme vyprážať na oleji.
Podávame so zeleninou, varenými zemiakmi.