Kuracia pečeň zaliata v bravčovej masti fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 11. septembra 2010
Kuracia pečeň zaliata v bravčovej masti (fotorecept)
Foto: tatranka

Tento recept som získala nedávno od herečky Lenky Košickej,na TV.Hneď som ho vyskúšala a veľmi sa mi páči.Preto ho uvádzam pre tie vareškárky,ktoré ho Zobraziť celý popisTento recept som získala nedávno od herečky Lenky Košickej,na TV.Hneď som ho vyskúšala a veľmi sa mi páči.Preto ho uvádzam pre tie vareškárky,ktoré ho nevideli .Ohromne k tejto pochúťke pasuje aj domáci chebík.Potom je to už nebíčko v pusinke.

20 minút
príprava
7 minút
na 100 °C

Suroviny

250  g
250  g
3  strúčiky
pol  kávovej lyžičky
1  kávová lyžička
Dopučenie:domáci chlebík




Postup

  1. 1

    Ingrediencie.

    Kuracia pečeň zaliata v bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme kuraciu pečienku,odblaníme.

    Kuracia pečeň zaliata v bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozpustíme bravčovú masť do vrela.

    Kuracia pečeň zaliata v bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Roztlačíme cesnak. Ja som robila túto celú dávku duplovanú,tak aj cesnaku mám viac.

    Kuracia pečeň zaliata v bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Očistená a odblanená pečienka.

    Kuracia pečeň zaliata v bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rozpustená masť do vrela.

    Kuracia pečeň zaliata v bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme,pečienku,premiešame,korenie,cesnak.a nakoniec papriku.Všetko necháme variť 5-7 minút.Miešame./ Pozor na horúcu masť/!

    Kuracia pečeň zaliata v bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po dovarení /restovaní/ pečeň prelejeme do porcelánovej nádoby.

    Kuracia pečeň zaliata v bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Sem tam premiešame,kým obsah chladne,aby nám všetka pečienka neklesla na spodok nádoby.

    Kuracia pečeň zaliata v bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Schladená pečeň v bravčovej masti.

    Kuracia pečeň zaliata v bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Ja som k nej upiekla domáci chlebík.Pretože pred tým keď som pečeň urobila ,chýbal mi ku nej .Teraz je tu a je to veľmi chutné.Tiež som skúsila aj baranie rožky,s hrozienkami.Pasuje.

    Kuracia pečeň zaliata v bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Doporučujem vyskúšať!Vravia nezdravé,ale t a k é ch u t n é !!!! Mňamky,mňamky! )))

    Kuracia pečeň zaliata v bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Chutné baranie rožky s hrozienkami.

    Kuracia pečeň zaliata v bravčovej masti (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

evasik
To môže byť výborné. A na čerstvom chlebíku! Mám otázku. Neprerazí cesnak vôňu bravčovej masti?
evasik
A tých baraních rožkov sa Ti toľko urodilo?
tatranka
Baranie rožky mám kúpené na trhu a mám ich viac menej len ako doplnok pochutiny.Nezaváram veľa kilo-dve?Pár pohárikov.Niekedy návšteva žiada niečo pikantné
Pýtaš sa ma @evasik či cesnak neprerazí vôňu bravčovej masti.Jemne prerazí,ale veď to mi na tom chutí.Ja som dosť cesnaková.Masť tlak dvíha,cesnák znižuje.Takto sa ti ja utešujem.
frezia68
Videla som to a recept ma zaujal,určite je to výborné.Len to množstvo masti ma odradilo.....:-( lebo nie každý môže,ale prišla by som ochutnať :-)))
enerrgizer
môže to byť výborné, ale poradil som sa so svojím cholesterolom a dohodli sme sa, že radšej nie :-)
mamatata2
Výborné je to iste, až mi slinky tečú, skúsim odolať, ale mužovi urobím aspoň z pol dávky pre chuť.
tatranka
@enerrgizer neláka ťa niekedy porušiť pravidlá? Ja viem,zdravie je prvoradé.A určite máš aj lieky na cholesterol.Tie to napravia.))))
@mamatata2 len ty urob manželovi.A ke´d uvidíš ako mu chutí ako hamká,neodoláš.
samanka
@tatranka toto je dobrýýýý vynález. Ja robievam kačacie zaliate v kačacej masti, ale vyskúšam najbližšie aj kuracie, akurát som včera vytopila masť, takže v domácej voňavej masti budú pečienky určite výborné. A k tomu kúsoček pálivej papričky....
enerrgizer
...ja už viem, mám v chladničke maďarskú masť z mangalice, tá by mala byť bez cholesterolu...láka ma ten recept
coldbery
práve preto, že tam dávaš cesnak ma to veľmi láka urobiť....dala so tvoj recept aj deťom....:-)))
tatranka
Ivetka,uvidíš,že zožneš pochvalu.A ja touto cestou musím pochváliť herečku Lenku Košickú.je to recept od nej. Mne sa len veľmi páči.
jerica
masť mám , cesnak tiež , baranie rohy volajú k zaváraniu (ešte sú na koreni) len nájsť toho času , @tatranka kedy to všetko stíhaš , je pravda u nás záhrada zaberie veľa času , ale aj tak klobúk dolu , výroba , fotenie , papanie , jednoducho si kúzelník , je to pravda čo máš v slogane "čarovanie v hrnci" to sedí na sto % .
zdezda
Aj ja mám super recept na kuraciu pečeňovú paštétu, no s cibuľou /koľko gramov pečienky, toľko cibule, dala som namiesto brav. masti kačaciu, atď./ pridám aj ja recept, ak tu taký ešte nie je :-). tatranka, aj tento, sprostredkovaný nám Tebou, je výborný, robieva ho moja suseda, takže ho poznám :-)
evanaaa
J asom to robila hneď po relácii. Práve masti by malo byť viac, lebo je to vlastne pečienka v tej masti varená. druhýraz dám ale viac cesnaku, lebo tie 3-4 strúčiky v nej ani moc cítiť nebolo.A keďže som nedávno vytápala masť a bola voňavá od mleka, ktoré do nej pridávam, tak aj táto bola voňavá. A ešte som mala aj kačaciu, tak som z nej trochu tiež odliala, ako to robila L. Košická. Len miesto korenie som dala trochu mletého chilly. A mala som cibulové vločky ( jemné, sušené ) trochu som pridala. A cholesterová bomba sa po stuhnutí mohla jesť. Ešte jej trochu zostalo.
lidia3
Aj ja som robila tento recept je to vyborne ale podla mňa môže tam byť ešte viac cesnaku a aj tej masti lebo je tam viac pečienky.Ma to nazov židovska pečienka,
ocenko
aj ja to robievam a je to velmi dobre aj ja davam aj cibulu cibulu dam na masti nakrajanu na kolecka a dost dam cibule dam do truby udusit pridam cesnak a ked je hotova dam pecienky a sup do truby ked je pecinka hotova pridam dost masti a prepeciem to a dam vycladit mnam
akludad
tak toto mi pripomína staré zlaté časy,mňam:-)))
tatranka
@evanaaa máš pravdu.Masti viac a pečienky menej.
@vare škári zisťujem,že veľa z vás má skúsenosti s podobne zaliatou pečienkou a chválite.Som rada,že tí ktorí skúsia recept,môžu mať istotu,že im bude chutiť.
sovka62
Toť nedávno som bola na trhu a akýsi pán mal na stolíku naukladané pollitrové plastové poháre a pred nimi kúzelný názov "Čerstvý masť". Tak ma prekvapil až som sa zastavila a keď videl ako vyvaľujem oči na ten nápis, začal ma ubezpečovať, že "ten masť je naozaj čerstvý lebo týždeň zabíjali". No nekúp to, cholesterol, necholesterol. Tak som ju kúpila a teraz už viem, čo s ňou spravím.
tatranka
@sovka62 závidím ti tú domácu masť.Ozaj recept by nemal mať chybu.Ja som kúpila bravčovú masť v potravinách.Ináč varím skoro všetko na oleji.
tetuska
@evusik
robila som podľa tvojho receptu, bola ozaj vynikajúca, teraz sa chystám urobiť s cesnakom podľa tohto receptu, napíšem potom, ktoré lepšie chutí...
tatranka
@tetuska prosím napíš,ako ti chutila.Možno budem aj ja robiť potom ináč.No mne veľmi chutí.
bedrunka
Nikdy som to nejedla, len počula aká je to dliktaesa. Tatranka, podľa tvojho popisu by som to mohla zvládnuť a zasýtiť hladné krky.
zitar
Prečo tie najlepšie jedlá sú najnezdravšie? Toto musí byť skutočne delikatesa. A tie baranie rohy....@tatranka , zase super
danculka
Tak,toto som robila aj ja, ale masti som dala viac papriku vôbec,lebo som to robila s husacou pečienkou,akurát bola v akcii,nechcela som potlačiť jej charakteristickú chuť a dala som to do pohárikov pod víčka.
klaura
Tatranka, tiež si ma navnadila týmto receptom. Jednoduchý a je to skutočná delikatesa ... Inak tiež robím len na oleji a masť vôbec nekupujem, ale niekedy treba aj zhrešiť. Hlavne manžel si pochvaľoval, odchovaný bol na domácich zabíjačkach a masti. Ja som ho ale po svadbe preorientovala ... :)
lubja
Včera som to opäť sledoval v TV a dnes som to robil. Niečo podobné ale bez cesnaku a korenín som robieval, aj pred tým, ale toto je už iný level - vyšší
matamurkova
tak uz sa chladi som zvedava na ten zazrak:) skoda len ze nie vsetci to u nas mozu :-/
tatranka
@matamurkova hneď by som sa postavila u vás do radu na krajec chlebíka s touto pečienkou v masti.
Myslím,že ten kto u vás môže túto dobrotu,určite bude spokojný.
marjam49
Priateľka Judita nás týmto božským jedlom kŕmi už pár rokov a ruky si schováva, aby sme jej ich nezbozkávali - kto povedal, že je to nezdravé? Poznám ľudí, ktorí si na cholesterol dávajú roky pozor, a...Čo nám chutí, to nám nepoškodí-vravím ja. A veď každý deň to nejete,a dobrý pocit nie je na zahodenie!
saska
presne toto som hladala,idem to aj hned vyskusat.
tatranka
@saska od kedy som získala tento recept z TV,pravidelne ho robím,hlavne v zimných mesiacoch.Je to dobrota. Myslím,že budeš spokojná.Daj vedieť.
jozka2
ano to je cholesterova nie bomba ale dobrota ja by som si na vrch dala zopar koliesok cibule az mi slinky idu,mozna by sa dala vyprazat aj v husacej masti.Ta naopak cholesterol znizuje,neviem ci by to bola ta ista chut,ale mohlo by to byt tiezdobre.
tatranka
Len skúšajte zo všelijakých pečienok a mastí a dajte vedieť svoj výsledok.
peto55
Až teraz som sa dopracoval k tomuto chutnému receptu.
Je v ňom všetko čo mám rád. Asi si dám viacej cesnaku,
aby sa tlak zdvihol a viacej klesol. Takže to bude liek.
tatranka
Sám uvidíš po prvom spracovaní,čo ti tam chýba.Aj ja teraz pridávam viac cesnaku,pridávam aj cibulu a tiež trochu soli.Robím túto dobrotu ,tak dva až tri krát do roka. Uvidíš,že si pochutíš.
peto55
Prakticky odskúšané, je to výborné. Použil som morčacie pečene
a nabudúce si ich nakrájam na menšie kúsky.
tatranka
@peto55 už som počula že pečeň posekali,alebo namleli.Neskúšala som ani jedno,ani druhé.Krájam na menšie kúsky aj ja.Teším sa,že si recept chváliš.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia