Kura na rezancoch

tetrisss - fotkatetrisss, 4. januára 2013
Kura na rezancoch
Foto: tetrisss

Je to také dosť nezvyklé jedlo, ale je zo skupiny "zákerných jedál", ako ich ja volám, lebo keď ich začnete jesť, tak jete Zobraziť celý popisJe to také dosť nezvyklé jedlo, ale je zo skupiny "zákerných jedál", ako ich ja volám, lebo keď ich začnete jesť, tak jete a jete a nikdy nie je dosť. Recept mám inak od mojej kamarátky Irenky.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

700 g
1 ks
1 balenie
100 g




Postup

  1. 1

    Polovicu kuraťa a jedno stehno, alebo primerané množstvo mäsa vykostíme, kosti a kožu dáme do studenej vody a uvaríme s jedným zeleninovým bujónom . Vody by malo byť asi liter.

  2. 2

    Mäso uložíme na tanier a okoreníme grilovacím korením.

  3. 3

    Do hlbšieho plechu dáme rozpustiť maslo, na maslo dáme rezance a v horúcom masle ich obalíme a trochu aj opražíme . Dajte pozor, aby sa maslo neprepálilo a rezance neostali pripálené. Potom rezance zalejeme uvareným vývarom tak, aby boli zakryté tekutinou. Na rezance uložíme okorenené kúsky mäsa a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri 200 st C a priebežne kontrolujeme, aby rezance boli ponorené v tekutine, ktorá sa pomaly odparuje.

  4. 4

    Jedlo je hotové, ak je tekutina takmer vsiaknutá a na krajoch sa rezance začínajú opaľovať. Trvá to asi 40 minút, podávame s čerstvým šalátom.

  5. 5

    Ospravedlňujem sa, že je odfotená taká malá porcia, ale viac neostalo :)

Diskusia k receptu

ariela6
zaujimave takuto kombinaciu som este nerobila tie rezance v rure no ale skusim ukladam
sportak
Veľmi zaujímavý rcp a určite bude aj dobrý. Vyskúšam.
garanco
Láka ma vyskúšať tento recept, nezvyčajná kombinácia aj postup prípravy!
tetrisss
Ja sama som tento recept skusala az o niekolko rokov potom, ako som o nom vedela, lebo ta kombinacia je na pohlad divna, ale trochu odvahy, vysledok je fakt vynikajuci, ak milujete cestoviny.
akeber
Recept ma zaujal , určite ho vyskúšam :-) , už je v KK
tetrisss
Pec odkryte, len treba dat pozor, aby tie rezance boli ponorene v tekutine, takze na zaciatku ich treba cielene topit :)
mesiar50
Zaujímavá kombinácia hodná vyskúšania
Recept si uložím vďaka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia