Foto: tetrisss
Je to také dosť nezvyklé jedlo, ale je zo skupiny "zákerných jedál", ako ich ja volám, lebo keď ich začnete jesť, tak jete Zobraziť celý popisJe to také dosť nezvyklé jedlo, ale je zo skupiny "zákerných jedál", ako ich ja volám, lebo keď ich začnete jesť, tak jete a jete a nikdy nie je dosť. Recept mám inak od mojej kamarátky Irenky.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Polovicu kuraťa a jedno stehno, alebo primerané množstvo mäsa vykostíme, kosti a kožu dáme do studenej vody a uvaríme s jedným zeleninovým bujónom . Vody by malo byť asi liter.
- 2
Mäso uložíme na tanier a okoreníme grilovacím korením.
- 3
Do hlbšieho plechu dáme rozpustiť maslo, na maslo dáme rezance a v horúcom masle ich obalíme a trochu aj opražíme . Dajte pozor, aby sa maslo neprepálilo a rezance neostali pripálené. Potom rezance zalejeme uvareným vývarom tak, aby boli zakryté tekutinou. Na rezance uložíme okorenené kúsky mäsa a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri 200 st C a priebežne kontrolujeme, aby rezance boli ponorené v tekutine, ktorá sa pomaly odparuje.
- 4
Jedlo je hotové, ak je tekutina takmer vsiaknutá a na krajoch sa rezance začínajú opaľovať. Trvá to asi 40 minút, podávame s čerstvým šalátom.
- 5
Ospravedlňujem sa, že je odfotená taká malá porcia, ale viac neostalo :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Recept si uložím vďaka