Kura na rezancoch

Autor receptu: tetrisss

Je to také dosť nezvyklé jedlo, ale je zo skupiny "zákerných jedál", ako ich ja volám, lebo keď ich začnete jesť, tak jete a jete a nikdy nie je dosť. Recept mám inak od mojej kamarátky Irenky.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Polovicu kuraťa a jedno stehno, alebo primerané množstvo mäsa vykostíme, kosti a kožu dáme do studenej vody a uvaríme s jedným zeleninovým bujónom . Vody by malo byť asi liter.
  2. Mäso uložíme na tanier a okoreníme grilovacím korením.
  3. Do hlbšieho plechu dáme rozpustiť maslo, na maslo dáme rezance a v horúcom masle ich obalíme a trochu aj opražíme . Dajte pozor, aby sa maslo neprepálilo a rezance neostali pripálené. Potom rezance zalejeme uvareným vývarom tak, aby boli zakryté tekutinou. Na rezance uložíme okorenené kúsky mäsa a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri 200 st C a priebežne kontrolujeme, aby rezance boli ponorené v tekutine, ktorá sa pomaly odparuje.
  4. Jedlo je hotové, ak je tekutina takmer vsiaknutá a na krajoch sa rezance začínajú opaľovať. Trvá to asi 40 minút, podávame s čerstvým šalátom.
  5. Ospravedlňujem sa, že je odfotená taká malá porcia, ale viac neostalo :)