Krkovička babky Kolníkovéj

paveljrk - fotkapaveljrk, 3. októbra 2010

Recept pochádza od herečky Radošinského naivného divadla, ktorá už nieje medzi nami,no pri tomto recepte si na ňu vždy spomenieme.Robíme ho tak 2-3 krát do roka na nejaké slávnostné príležitosti.

4-6
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

1  kg
 -na vyprážanie
1
20  dkg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Krkovičku vykostiť a narezať na 1 cm rezne.Naklepať,osoliť a okoreniť.Prudko opiecť na rozpálenom oleji.

  2. 2

    Opečené rezne poukladať na pekáč,zaliať výpekom a smotanou.Dať piecť pri 180°C cca 1 hodinu.

  3. 3

    Na každý rezeň nastrúhať syr a dať ešte zapiecť,pokiaľ sa syr po rezňoch neroztečie. Podávame zo zapečenými zemiakmi,alebo ryžou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
receptík mňam a ešte keď viem, že je od PANI HEREČKY KOLNÍKOVEJ, tak ho 100% skúsim:)
Ahoj jezibabka1.Je to skutočne mňam.Stojí to za tú trocha práce pri varení.Až môžem poradiť,podávať z varenými a zapečenými zemiakmi.