Krídielko per pazuch s pečeňou
Autor receptu: frezia68
Ten recept ma vrátil do detstva,keď na dvore pobehávali sliepky,ráno nás budil kohút
kikiríkaním. A ak sa zarezala sliepka a mala len 2 krídla,o pečené krídlo s pečeňou,alebo
zuzkou ( žalúdkom) bol veľký záujem,lebo krídla boli schované síce medzi porcovanými
kúskami kvalitnejšieho mäsa,ako stehno,prsia,ale obhrýzať kosti krídielka a ešte s kuracou
pečeňou? To mohol mať len jeden z početnej rodiny :-)))
15 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravila som marinádu, dokladala potrebné,ochutnávala,zasa pridávala,až bola marináda taká akurát.Potrela som krídla zhora,aj zdola a uložila do chladu na 2 hod.,alebo na noc.
- Kuraciu pečeň som odblanila,nakrájala na primerané kúsky...
- Očistila som jeden batát a zemiaky,ktoré sa budú piecť v rúre spolu s krídlami.Batát som len osolila a trocha poliala olejom.Zemiaky som orascovala,posolila, pomiešala s nakrájanou cibuľou a na vrch som pridala vločky masla.
- Do stredu marinovaného krídla som dala kúsok pečene ,koniec krídla som zohla za začiatok krídla a tým ho upevnila.
- Naliala som zvyšok marinády a podlievať netreba.Prikryla alobalom a piekla asi 40 min. na 170°C a odkryté asi 15 min.,kým chytilo peknú farbu.
- Pečeň som nesolila,neochucovala a bola chutná.MČK a soľ si každý pridá podľa chuti a šalát ,či prílohu tiež.Ak vyskúšate,DOBRÚ CHUŤ!