Krídielko per pazuch s pečeňou

Autor receptu: frezia68

Ten recept ma vrátil do detstva,keď na dvore pobehávali sliepky,ráno nás budil kohút kikiríkaním. A ak sa zarezala sliepka a mala len 2 krídla,o pečené krídlo s pečeňou,alebo zuzkou ( žalúdkom) bol veľký záujem,lebo krídla boli schované síce medzi porcovanými kúskami kvalitnejšieho mäsa,ako stehno,prsia,ale obhrýzať kosti krídielka a ešte s kuracou pečeňou? To mohol mať len jeden z početnej rodiny :-)))

15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravila som marinádu, dokladala potrebné,ochutnávala,zasa pridávala,až bola marináda taká akurát.Potrela som krídla zhora,aj zdola a uložila do chladu na 2 hod.,alebo na noc.
  2. Kuraciu pečeň som odblanila,nakrájala na primerané kúsky...
  3. Očistila som jeden batát a zemiaky,ktoré sa budú piecť v rúre spolu s krídlami.Batát som len osolila a trocha poliala olejom.Zemiaky som orascovala,posolila, pomiešala s nakrájanou cibuľou a na vrch som pridala vločky masla.
  4. Do stredu marinovaného krídla som dala kúsok pečene ,koniec krídla som zohla za začiatok krídla a tým ho upevnila.
  5. Naliala som zvyšok marinády a podlievať netreba.Prikryla alobalom a piekla asi 40 min. na 170°C a odkryté asi 15 min.,kým chytilo peknú farbu.
  6. Pečeň som nesolila,neochucovala a bola chutná.MČK a soľ si každý pridá podľa chuti a šalát ,či prílohu tiež.Ak vyskúšate,DOBRÚ CHUŤ!