Foto: mimka09
Veľmi jednoduchá a chutná polievka hotová za 30 minút.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a cesnak. Potom pridáme nakrájané šampiňóny alebo bedle (môžeme aj zmiešať), trošku orestujeme a zalejeme vodou tak, aby boli hríby ponorené. Pridáme soľ, vegetu a rozmarín. Keď voda zovrie, varíme ešte 15-20 minút, pokiaľ sa hríby neuvaria.
- 2
Keď sú hríby uvarené, odstavíme z ohňa a rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Dochutíme bielym korením a muškátovým orechom. Dáme znovu na sporák a privedieme k varu.
- 3
V mlieku si rozmiešame 3-5 polievkových lyžíc hladnej múky, podľa toho, akú hustú polievku chceme, prilejeme do rozmixovaných hríbov a za stáleho miešania privedieme k varu, chvíľu povaríme a polievka je hotová. V prípade, ak je polievka veľmi hustá môžeme ju zriediť vodou alebo mliekom a ak by bola riedka, tak zahustíme solamylom alebo hladkou múkou rozmiešanou vo vode.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pochutnala by som si :-)))