Foto: canadabc
Tak tento kremes by som mohla robit kazdy tyzden ..dostala som recept od kamaratky a odvtedy ho robim skoro na kazdu prilezitost...Je velmi lahky Zobraziť celý popisTak tento kremes by som mohla robit kazdy tyzden ..dostala som recept od kamaratky a odvtedy ho robim skoro na kazdu prilezitost...Je velmi lahky na pripravu zvladnu ho aj zaciatocnicky.
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Listkove cesto vyvalkame na dva platy...polozime kazdy na vrch plechu..poprepichujeme vidlickou a upecieme asi na 180C priblizne 10-15 min do zlatova.
-
2
Pudingova Plnka: V studenom mlieku rozmiesame 3 zltka s 9 lyzicami krystaloveho cukru a privedieme do varu. Pridame 3 zlate klasy rozmiesane v troche mlieka a uvarime husty puding. Miesame dokladne aby sa nam neurobili hrcky. Z bielkov si vyslahame tuhy sneh a vmiesame ho do este horuceho pudingu. Na vrch dame platok masla aby sa nam neurobila korka. Nechame dobre vychladnut (Ja si niekdedy varim puding den dopredu a dam ho do chladnicky na noc). Maslo si vymixujeme s 2 vanilkovymi cukrami do peny. Potom po lyziciach pridavame vychladnuty krem a dobre rozmixujeme aby neboli hrcky...tiez davajte pozor aby sa krem nezrazil..krem nie je moc sladky ale velmi chutny.
-
3
Slahacka: Slahacku si pripavime klasicky - vyslahame s 2 stuzovacmi a 2 vanilkovymi cukrami.
- 4
Spodok plechu si vystelieme alobalom a vlozime tam cely plat listkoveho cesta. Ak sa vam nezmesti staci trosku kraje obrezat. Pudingove cesto natrieme na plat a na to rozotrieme vyslahanu slahacku. Druhy plat si vopred narezeme na kocky velkosti akej chceme.. ja obycajne robim asi 6x6 cm..a potom prilozim kazdu kocku (hladkou stranou na vrch) na slahacku. Nakoniec posypeme praskovym cukrom a nechame stuhnut v chladnicke aspon 3 hodiny...najlepsi je ale na druhy den.
- 4
Prípravu krému som zjednodušila: do horúceho pudingu som vmiešala celé množstvo masla, do rána sa chladil a potom som ho vyšľahala, mala som istotu, že sa mi krém nezrazí (mala som to vyskúšané na inej mojej plnke varecha.pravda.sk/recepty/moje-budapestianske-rezy-fotore...
Tomuto receptu zostabem verná,vďaka zaň.
kremeš je výborný...ja som si ho "ozdravila"...do kremu som nedala žiadne maslo...dokonca-aj bez šľahačky..lístkové cesto je mastné...stačilo nám tak jednoduchšie..piekla som ho pred časom=aj táto jednoduchá varianta je chutná...:-)
pridávam sa k názoru-že väčšina cukrárenských receptov je nechutná...pred "nežnou" to boli iné maškrty..raz za čas-ked sme šli do mesta-vždy sme sa stavili v cukrárni ...teraz obchádzame...niet prečo sa staviť...ešte punčové sú možno rovnaké..
Vyskúšala som a vrelo každému odporúčam!!! Je výborný, ďakujem za recept!!!
ale inak je vyborny a urcite este bude repete :-)
ďakujeme za skvelý recept :)
Aj ja to tak robím....