Krémeš ako z cukrárne

canadabc - fotkacanadabc, 23. marca 2012
Krémeš ako z cukrárne
Foto: canadabc

Tak tento kremes by som mohla robit kazdy tyzden ..dostala som recept od kamaratky a odvtedy ho robim skoro na kazdu prilezitost...Je velmi lahky Zobraziť celý popisTak tento kremes by som mohla robit kazdy tyzden ..dostala som recept od kamaratky a odvtedy ho robim skoro na kazdu prilezitost...Je velmi lahky na pripravu zvladnu ho aj zaciatocnicky.

20
porcií
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

2 platy rozmrazene
1 l
9 lyzic
3 ks
3 ks
250 g
4 ks
500 ml
2 ks
2-3 lyzice na posypanie




Postup

  1. 1

    Listkove cesto vyvalkame na dva platy...polozime kazdy na vrch plechu..poprepichujeme vidlickou a upecieme asi na 180C priblizne 10-15 min do zlatova.

    Krémeš ako z cukrárne - obrázok 1
  2. 2

    Pudingova Plnka: V studenom mlieku rozmiesame 3 zltka s 9 lyzicami krystaloveho cukru a privedieme do varu. Pridame 3 zlate klasy rozmiesane v troche mlieka a uvarime husty puding. Miesame dokladne aby sa nam neurobili hrcky. Z bielkov si vyslahame tuhy sneh a vmiesame ho do este horuceho pudingu. Na vrch dame platok masla aby sa nam neurobila korka. Nechame dobre vychladnut (Ja si niekdedy varim puding den dopredu a dam ho do chladnicky na noc). Maslo si vymixujeme s 2 vanilkovymi cukrami do peny. Potom po lyziciach pridavame vychladnuty krem a dobre rozmixujeme aby neboli hrcky...tiez davajte pozor aby sa krem nezrazil..krem nie je moc sladky ale velmi chutny.

    Krémeš ako z cukrárne - obrázok 2
  3. 3

    Slahacka: Slahacku si pripavime klasicky - vyslahame s 2 stuzovacmi a 2 vanilkovymi cukrami.

  4. 4

    Spodok plechu si vystelieme alobalom a vlozime tam cely plat listkoveho cesta. Ak sa vam nezmesti staci trosku kraje obrezat. Pudingove cesto natrieme na plat a na to rozotrieme vyslahanu slahacku. Druhy plat si vopred narezeme na kocky velkosti akej chceme.. ja obycajne robim asi 6x6 cm..a potom prilozim kazdu kocku (hladkou stranou na vrch) na slahacku. Nakoniec posypeme praskovym cukrom a nechame stuhnut v chladnicke aspon 3 hodiny...najlepsi je ale na druhy den.

    Krémeš ako z cukrárne - obrázok 4

Diskusia k receptu

laurisia
Prepáč, ja Ťa musím opraviť ... dnes už v cukrárni dobré krémeše nemáš. Všetky sú plné umelých stužovačov. Takže Tvoj recept je tisíckrát lepší ako z cukrárne :-)
betty21
Krásny, @laurisia má pravdu. Ja tiež často robievam krémeš, trochu jednoduchšie, ale je tiež výborný. Ukladám aj tvoj ukážkový:)
marijanka712
krásný , lákavý krémeš to si ale maškrtite čo??? a nám zbýva začať piecť ,aby sme si tiež pomaškrtili....krásny krémeš.....
izabella929
domáce sú domáce a do cukrárne nechodíme, pečieme si doma.-))) iste sú aj tvoje chutné.-)
frona
No téda...vôbec by som nepovedala, že ako z cukrárne....fuj v cukrárni už nie je ani jeden zákusok dobrý. Ten Tvoj musí byť vynikajúci...domáce je len domáce.
garanco
Takýto krémeš by si dal môj manžel aj každý deň. Ukladám hlavne kvôli plnke, ďakujem!
zdenkab
Potvrdzujem, receptík je výborný. Robievam ho roky, je fakt jednoduchý, vynikajúci a u nás sa nikdy nezohreje. U nás platí: Kto zaváha ...
canadabc
dakujem vsetkym za pozitivne ohlasy :) ja si pamatam tie kremese z cukrarne take prave ako za sociku mavali v mliecnych baroch.
mataliptak
tak dnes som urobila tento tvoj krémeš a je vynikajúci ... len ja som vrch potrela čokoládou .... krém je velmi chutný .... dakujem
pikica
ahoj...potrebujem radu-žijem v Slovinsku,kde zlaty klas nemaju.Možem použit aj vanilkovy puding? Ak ano,tak kolko na 1liter mlieka??? Vopred dakujem za odpoved:-)))
canadabc
ahoj pikica ..mozes pouzit aj vanilkovy puding tiez uz som tak skusala a krem bol dobry..pouzi 3 balicky vanilkoveho pudingu na 1 l mlieka..dufam sa ti podari.
duschko
canadabc, tvoj recept nie je vobec ako z cukrarne. Je ovela lepsi. Odkedy som ho nasiel na Vareche ziadna oslava, alebo ina udalost sa u nas nekona bez tvojho kremesa. Dakujem za velmi dobry recept. Ozaj je perfektny. Uz je aj viac krat rozmnozeny a rozdany na ziadost konzumentov.
jansam
Aj ja som robila pred 2 dňami tento krémeš,je excelentnný,ohromný recept.
Tomuto receptu zostabem verná,vďaka zaň.
marekp
Pripájam sa,je neskutočne dobrý,klobúk dole a dakujem!!!
lakocinka
perfektný, jednoduchý, zmizol, len sa tak zaprášilo, iste bude u nás často, vďaka za recept
darinka16
vynikajúci,hned som ho vyskúšala, možem povedat, že takýto kremeš v cukrárni nekúpite, ďakujem za recept
radost
@canadabc
kremeš je výborný...ja som si ho "ozdravila"...do kremu som nedala žiadne maslo...dokonca-aj bez šľahačky..lístkové cesto je mastné...stačilo nám tak jednoduchšie..piekla som ho pred časom=aj táto jednoduchá varianta je chutná...:-)
pridávam sa k názoru-že väčšina cukrárenských receptov je nechutná...pred "nežnou" to boli iné maškrty..raz za čas-ked sme šli do mesta-vždy sme sa stavili v cukrárni ...teraz obchádzame...niet prečo sa staviť...ešte punčové sú možno rovnaké..
elysa
túto dobrotu,len poliatu čokoládou pre nás vždy robí svokra...ešteže sú sviatky už o týždeň...:))
miamia
Dakujem za vyborny recept, trosku sme si ho prisladili, vysiel skvele... Naozaj sa chutou podoba tym starym dobrym cukrarenskym kremesom. :)
lmartin
No tak toto musim aj ja vyskusat. Uz dlho som uvazoval, ze skusim spravit domaci kremes, ale nejak som to nikdy nekusil. Kedze robievam na vianove vianocku kam idu zltka tak z bielkov som robieval biskupsky chlebik, no jedna znama mi poradila skusit kremes tak tento recept vyskusam asi uz zajtra. Vdaka za recept
lmartin
Prave som to dokoncil, chutnal som krem ako som ho daval na spodny plat listkoveho cesta a musim uznat, ze chutil naozaj famozne. Takze urcite to bude famozne chutit aj ako hotove :-)
sisi20061
..dnes som ho vyskúšala fakt nebíčko v papuľke :)..trošku ma potrápilo lístkové cesto ,ale doriešila som ho :)...ďakujem za receptík
lilo332
ake hrube maju byť platy listkoveho cesta? moje bolo priliš hrube a tvrde... zo šľahačky sa mi podarilo maslo, katastrofa :( škoda, aspon krem je dobry
borgsteina13
dnes som sa nan odhodlala...postup je pekne rozpisany...pomohlo :-) uvidime co povie zvysok rodiny...mne osobne chuti...a moooc :-D
smejkad
ulakomila som sa na jednu lyzicu cukru navyse, ale uplne by stacilo tych 9,puding som robila hned za horuca s bielkami aj maslom, ako pisala @garanco , akurat slahacka mi riadne nestuhla, hoci vecer sa tvarila ok :-(
ale inak je vyborny a urcite este bude repete :-)
kovacska15
tento koláčik robievame veľmi často, pretože celá naša rodina sa za ním ide "zabiť" :) dokonca aj moja švagriná BEZLEPKÁČKA si na ňom rada pochutnáva - cesto necháva manželovi :D
ďakujeme za skvelý recept :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia