Krémeš ako z cukrárne

Autor receptu: canadabc

Tak tento kremes by som mohla robit kazdy tyzden ..dostala som recept od kamaratky a odvtedy ho robim skoro na kazdu prilezitost...Je velmi lahky na pripravu zvladnu ho aj zaciatocnicky.

20
porcií
10-15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Listkove cesto vyvalkame na dva platy...polozime kazdy na vrch plechu..poprepichujeme vidlickou a upecieme asi na 180C priblizne 10-15 min do zlatova.
  2. Pudingova Plnka: V studenom mlieku rozmiesame 3 zltka s 9 lyzicami krystaloveho cukru a privedieme do varu. Pridame 3 zlate klasy rozmiesane v troche mlieka a uvarime husty puding. Miesame dokladne aby sa nam neurobili hrcky. Z bielkov si vyslahame tuhy sneh a vmiesame ho do este horuceho pudingu. Na vrch dame platok masla aby sa nam neurobila korka. Nechame dobre vychladnut (Ja si niekdedy varim puding den dopredu a dam ho do chladnicky na noc). Maslo si vymixujeme s 2 vanilkovymi cukrami do peny. Potom po lyziciach pridavame vychladnuty krem a dobre rozmixujeme aby neboli hrcky...tiez davajte pozor aby sa krem nezrazil..krem nie je moc sladky ale velmi chutny.
  3. Slahacka: Slahacku si pripavime klasicky - vyslahame s 2 stuzovacmi a 2 vanilkovymi cukrami.
  4. Spodok plechu si vystelieme alobalom a vlozime tam cely plat listkoveho cesta. Ak sa vam nezmesti staci trosku kraje obrezat. Pudingove cesto natrieme na plat a na to rozotrieme vyslahanu slahacku. Druhy plat si vopred narezeme na kocky velkosti akej chceme.. ja obycajne robim asi 6x6 cm..a potom prilozim kazdu kocku (hladkou stranou na vrch) na slahacku. Nakoniec posypeme praskovym cukrom a nechame stuhnut v chladnicke aspon 3 hodiny...najlepsi je ale na druhy den.