Krehký chlebíček s pomarančovou kôrou Pikantný
Foto: droetker
Komerčný recept
porcií
príprava
na 180/160 °C
Suroviny
Na cesto: | |
50 g |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
1 zarovnaná ČL |
|
130 g zmäknuté (alebo margarín) |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
Na polevu: | |
1 bal. |
|
3 PL (alebo studené mlieko) |
|
Postup
-
1
Ešte potrebujeme: plech na pečenie, papier na pečenie, strúhadlo.
- 2
Na prípravu cesta nasekáme na malé kúsky kandizovanú pomarančovú kôru a polevu nastrúhame. V mise premiešame múku, kypriaci prášok, maslo alebo margarín, cukor, vanilkový cukor, škoricový cukor a vajce. Všetko ručne spracujeme dohladka. Nakoniec do zmesi vmiešame pomarančovú kôru a čokoládu. Z cesta vytvarujeme na pomúčenej pracovnej ploche 3 rovnako veľké valčeky (asi 20 cm). Valčeky naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- 3
Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3. Doba pečenia: asi 30 minút.
- 4
Na prípravu polevy pripravíme polevu v prášku s vodou alebo mliekom podľa návodu na obale. Pomocou noža potrieme polevou ihneď povrch horúcich chlebíčkov. Múčnik stiahneme aj s papierom na pečenie na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
- 5
Pred podávaním nakrájame ostrým nožom na plátky hrubé asi 1,5 cm.
- 6
TIP: Chlebíčky zabalené v alobale a uložené v chlade vydržia asi 3 týždne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu