Foto: drobeceva
Mám rôzne recepty na kysnuté koláče, ale tento mám od kolegyne, naozaj, úžasné :)
20 minút
na 190-200 °C
na 190-200 °C
Postup
-
1
Z mlieka, droždia, trošku cukru urobíme kvások. Pridáme do múky + postupne všetky suroviny. Vypracujeme cesto, necháme odležať.
- 2
Pre uľahčenie roboty to robím v miske rýchlokyske. Po vykysnutí rozdelíme na 3 bochníky. Cesto rozvaľkáme na kruh, rozdelíme , tvarujeme rožky. Náplň dávame ľubovoľnú. Robila som tvarohovú a škoricové špirálky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
(PS. čo keby som dala droždia len polovicu, zvyknem uberať droždia a bývajú dobré aj tak, ale aj tak poprosím o odpoveď.)
hambalko35 myslím, že oleja nie je veľa, ak by si dala heru či palmarin, tak to je až 250 g....
soncya - z akého dôvodu uberáš z množstva pridaného droždia??? má to nejaký efekt? či len z hľadiska nákladov?
hambalko35 - nie, oleja nie je veľa, cesto husté nie je...je vynikajúce, krehké...:)
soncya-neviem, prečo chceš uberať z droždia. Vôbec nie je ho cítiť, ale vyskúšaj, uvidíš.