Krehké rožky

drobeceva - fotkadrobeceva, 27. júna 2013
Krehké rožky
Foto: drobeceva

Mám rôzne recepty na kysnuté koláče, ale tento mám od kolegyne, naozaj, úžasné :)

20 minút
na 190-200 °C

Suroviny

500 g
1 kocka
2 ks
2 PL
250 ml
1/2 bal
2 dcl
štipka




Postup

  1. 1

    Z mlieka, droždia, trošku cukru urobíme kvások. Pridáme do múky + postupne všetky suroviny. Vypracujeme cesto, necháme odležať.

  2. 2

    Pre uľahčenie roboty to robím v miske rýchlokyske. Po vykysnutí rozdelíme na 3 bochníky. Cesto rozvaľkáme na kruh, rozdelíme , tvarujeme rožky. Náplň dávame ľubovoľnú. Robila som tvarohovú a škoricové špirálky.

Diskusia k receptu

monda
veľmi pekne sa ti vydarili - gratuľujem :-)
havino
máš ich pekné, robievam ich. ja ich nechávam na plechoch kysnúť aj hodinu a pred pečením sa potierajú bielkami.
elysa
vydarili sa Ti...mám podobný recept, ešte som sa k nemu nedostala, ale dostávam na ne chuť :)
soncya
krásne, ukladám. kysnutých nie je nikdy dosť.
(PS. čo keby som dala droždia len polovicu, zvyknem uberať droždia a bývajú dobré aj tak, ale aj tak poprosím o odpoveď.)
zuzulienka03
vyzerajú výborne...
hambalko35 myslím, že oleja nie je veľa, ak by si dala heru či palmarin, tak to je až 250 g....
soncya - z akého dôvodu uberáš z množstva pridaného droždia??? má to nejaký efekt? či len z hľadiska nákladov?
mevik
Práve kysne cesto :) Idem ich vyskúšať lebo vyzerajú lákavo :) pevne verím, že sa podaria :)
olinka12
Ukladám... dojedia sa buchty na pare tak vyskúšam tvoje rožky vyzerajú super :)))
drobeceva
Ďakujem.
hambalko35 - nie, oleja nie je veľa, cesto husté nie je...je vynikajúce, krehké...:)
soncya-neviem, prečo chceš uberať z droždia. Vôbec nie je ho cítiť, ale vyskúšaj, uvidíš.
drobeceva
ďakujem. Kysnuté veľmi rada robím, len musím "upustiť", lebo na váhe sa to odzrkadľuje :(
denyany
Dnes som piekla, sú výborné s orechami a džemom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia