Krehké pagáčiky

helenap - bez fotkyhelenap, 25. augusta 2012
Krehké pagáčiky
Foto: helenap
90 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
3 ČL
1 ks
1 ks
3 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme kvások. Pridáme múku, soľ a vajcia. Všetko spolu dobre vymiesime a necháme odpočinúť 30 minút.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na doske a nastrúhame naň zmäknutý Palmarín. Cesto poskladáme a necháme odpočinúť ďalších 30 minút.

  3. 3

    Cesto potom zase rozvaľkáme a nastrúhame naň 3 uvarené zemiaky a opäť ho poskladáme a necháme odpočinúť 30 minúť.

  4. 4

    Nakoniec cesto vyvaľkáme a vykrajujeme pagáčiky. Pečieme do zlatista.

Diskusia k receptu

valeri
Vydarené, ukladám, aj keď tých receptov mám už tooooooľko, ale nikdy nie dosť :-))
paeva
už dlhšie sa chystám, že napečiem pagáčiky, chcela som klasické oškvarkové, ale vyskúšam tie od teba, vyzerajú fajnovo
helenap
Ďakujem Vám,skúste,sú skutočne výborné a výhoda je,že ostanú dlho čerstvé. Marienka, pozrela som si jeho recept,má to skutočne podobné,má aj menej vajíčok ale chýbajú mu tie zemiačiky,ktoré podľa mňa do toho jednoducho pasujú,vďaka nim majú takú špecifickú chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia