Košíčky s vaječno–vanilkovou penou
Mária Miklovičová
šéfcukrárka Grand Restaurantu v Piešťanoch, 11. decembra 2011
šéfcukrárka Grand Restaurantu v Piešťanoch, 11. decembra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Čokoládovú polevu roztopíme vo vodnom kúpeli. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Nachystáme si papierové košíčky a vnútro opakom lyžičky polievame čokoládou, okraje musia byť trochu hrubšie, aby pri odstraňovaní papiera od čokolády nepopraskali. Necháme v chladničke stuhnúť.
- 2
Pena: Odoberieme časť mlieka, v ktorom rozmiešame Zlatý klas. Zvyšnú časť mlieka spolu s cukrom a vanilkovým cukrom privedieme do varu, primiešame rozrobený Zlatý klas a spravíme hustý krém. Ešte do teplého primiešame vaječný likér. Do vychladnutého zľahka metličkou vmiešame vyšľahanú smotanu. Krémom naplníme čokoládové košíčky.
- 3
Na dno košíkov môžeme uložiť malý kúsok ľubovoľného ovocia alebo lieskový oriešok. Nakoniec košíčky jemne poprášime kakaom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu