Košíčky s vaječno–vanilkovou penou
Autor receptu: redakcia
Postup- Čokoládovú polevu roztopíme vo vodnom kúpeli. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Nachystáme si papierové košíčky a vnútro opakom lyžičky polievame čokoládou, okraje musia byť trochu hrubšie, aby pri odstraňovaní papiera od čokolády nepopraskali. Necháme v chladničke stuhnúť.
- Pena: Odoberieme časť mlieka, v ktorom rozmiešame Zlatý klas. Zvyšnú časť mlieka spolu s cukrom a vanilkovým cukrom privedieme do varu, primiešame rozrobený Zlatý klas a spravíme hustý krém. Ešte do teplého primiešame vaječný likér. Do vychladnutého zľahka metličkou vmiešame vyšľahanú smotanu. Krémom naplníme čokoládové košíčky.
- Na dno košíkov môžeme uložiť malý kúsok ľubovoľného ovocia alebo lieskový oriešok. Nakoniec košíčky jemne poprášime kakaom.
|