Košíčky s vaječno–vanilkovou penou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Čokoládovú polevu roztopíme vo vodnom kúpeli. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Nachystáme si papierové košíčky a vnútro opakom lyžičky polievame čokoládou, okraje musia byť trochu hrubšie, aby pri odstraňovaní papiera od čokolády nepopraskali. Necháme v chladničke stuhnúť.
  2. Pena: Odoberieme časť mlieka, v ktorom rozmiešame Zlatý klas. Zvyšnú časť mlieka spolu s cukrom a vanilkovým cukrom privedieme do varu, primiešame rozrobený Zlatý klas a spravíme hustý krém. Ešte do teplého primiešame vaječný likér. Do vychladnutého zľahka metličkou vmiešame vyšľahanú smotanu. Krémom naplníme čokoládové košíčky.
  3. Na dno košíkov môžeme uložiť malý kúsok ľubovoľného ovocia alebo lieskový oriešok. Nakoniec košíčky jemne poprášime kakaom.