Kôprová kapusta
Autor receptu: jabath
Nech spravím za akýkoľvek veľký hrniec, nikdy nie je priveľa :)
4 porcie |
15 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si pripravíme perkelt : Vo väčšom hrnci podusíme na oleji pokrájanú cibuľu. Pridáme mletú červenú papriku, na malé kocky pokrájané mäso, soľ a kôpor. Občas premiešame. Dusíme na miernom ohni takmer do mäkka ( cca 40 minút. )
- Kapustu, zelenú papriku pokrájame na rezance. Malú cukinu ( neošúpanú ), paradajky na kocky. Všetko pridáme k perkeltu a spolu dusíme ešte asi 15 minút .
Nakoniec zahustíme: PL hladkej múky vymiešame dohladka s trochou studenej vody a primiešame asi pol kelímku kyslej smotany. Vylejeme do hrnca, krátko prevaríme. Hotovo.
- Podávame s chlebom alebo knedľou.