Kôprová kapusta

Autor receptu: jabath

Nech spravím za akýkoľvek veľký hrniec, nikdy nie je priveľa :)

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si pripravíme perkelt : Vo väčšom hrnci podusíme na oleji pokrájanú cibuľu. Pridáme mletú červenú papriku, na malé kocky pokrájané mäso, soľ a kôpor. Občas premiešame. Dusíme na miernom ohni takmer do mäkka ( cca 40 minút. )
  2. Kapustu, zelenú papriku pokrájame na rezance. Malú cukinu ( neošúpanú ), paradajky na kocky. Všetko pridáme k perkeltu a spolu dusíme ešte asi 15 minút . Nakoniec zahustíme: PL hladkej múky vymiešame dohladka s trochou studenej vody a primiešame asi pol kelímku kyslej smotany. Vylejeme do hrnca, krátko prevaríme. Hotovo.
  3. Podávame s chlebom alebo knedľou.