Foto: rennatte
Spojenie krehkého cesta s lahodným krémom.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
cesto: | |
300 g |
|
3 ks |
|
180 g |
|
700 g |
|
1 KL zarovnaná |
|
krém: | |
600 ml |
|
4 ks |
|
1 kelímok |
|
120 g |
|
60 g |
|
1 balík |
|
2 balíky |
|
2 KL kopcové |
|
Postup
-
1
CESTO: Zmäknuté maslo, celé vajcia a cukor vymiešame
-
2
prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a rukami spracujeme cesto
-
3
hotové cesto zabalíme do sáčku a dáme do chladničky
-
4
uvaríme kávu, necháme vychladnúť
-
5
KRÉM: Mlieko dáme variť s vanilkovým cukrom, necháme zovrieť, odstavíme. Žĺtka vymiešame s cukrom na penu
-
6
primiešame múku
-
7
postupne prilievame teplé mlieko
-
8
zmes prelejeme do kastróla a uvaríme hustý krém ako puding, odstavíme a za stáleho necháme ochladnúť
-
9
primiešame miláčik,,,, už teraz to je mňamka dobrota
-
10
zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov a krém máme hotový
-
11
vyberieme cesto a rozdelíme na dve časti,,,jenu menšiu, druhú väčšiu
-
12
väčšiu časť rozvaľkáme na veľkosť plechu aj s okrajmi a pomocou valčeka prenesieme na plech
-
13
na cesto vylejeme krém, rozotrieme
-
14
vychladnutú kávu prelejeme do misky (bez socu) a zľahka namáčame piškóty, ktoré ukladáme na krém, ja som mala málo dlhých piškótov, tak som improvizovala guľatými piškótami a kakaovými venčekmi
-
15
ostatú časť cesta rozvaľkáme na tenko medzi dvoma rozrezanými mikroténovými sáčkami na veľkosť plechu, vrchný sáčik odstránime, preložíme na plech cestom na piškóty a odstránime aj druhý sačik
-
16
necháme cesto sadnúť medzi piškóty, čím sa nám vytvoria kopčeky, jemne popicháme vidličkou a dáme piecť
-
17
vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame
Diskusia k receptu