Koláč zo strúhaného kakaového/karobového cesta s tofu plnkou (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 15. júla 2013

Sladkosti z našej vegánskej svadby XII. - ďalší klasický recept, ktorý poznajú všetci, v našom prevedení...

Suroviny

200 g
200 g
250 g
200 g pomlieť na práškový
0,5 ks
1 PL
1 PL
 alebo
Plnka:
750 g
2 ks
150 g pomlieť na práškový
1 ks z bio citróna
200 ml
2 PL




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto rukami zmiešame a necháme vychladiť v chladničke.

  2. 2

    Medzitým si urobíme plnku. V mixéri vyšľaháme tofu, cukor, citrónovú kôru, škrob a rastlinnú smotanu. V prípade potreby pridáme smotany viac/menej, ale pridávame ju postupne! Nesmie to byť príliš riedke - len také, aby sa to dalo rozotrieť.

  3. 3

    ½ cesta nastrúhame na veľkom strúhadle priamo na plech, potrieme redším džemom, potom plnkou a navrch nastrúhame zvyšok cesta. Plech nemastíme. Pečieme v rúre pri 180 °C. Toto je dávka na 1 bežný plech.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tofu som ešte neskúšala, aj keď vždy naň pozerám, a Alsan Bio ma pokúša kúpiť a vyskúšať ho ( tuším majú aj v DM). Karob yb som chcela tiež, len neviem, či by som ho u nás zohnala, ale dalo by sa, máme tu totiž predajňu zdr.výživy - Alfa Bio, kde som už nejaké produkty kupovala. Sú síce drahšie, ale raz za čas......A tiež by som chcela ochutnať aj takýto koláč, len tofu by som asi nahradila tvarohom, vyšlo by draho, keď vidím, koľko stojí malý kúsok.
veganvidya
@evanaaa tofu je oproti tvarohu mozno drahsie, ale na Slovensku mame velke stastie, ze tu mame dve slovenske firmy, ktore ho vyrabaju kvalitne za skutocne zlomok ceny, za ktoru sa tofu predava hocikde v zahranici... bez ochutenia je "take nijake":-) to znamena, ze sa da super pouzivat do slanych aj sladkych jedal. karob si kup radsej mensie balenie, pretoze nie kazdemu vyhovuje jeho chut... rastlinny tuk Alsan Bio u nas v DM nemaju, ale v zdravej vyzive ano - je to v podstate margarin podobny Here, Palmarinu a pod., len s tym, ze neobsahuje stuzene tuky a obsahuje iba ekologicke suroviny... vela zdaru :-)
evanaaa
Vďaka, @veganvidya , musím sa presvedčiť a ísť do tých spomínaných predajní, čo z toho budú mať a obzrieť si to.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia