Koláč z troch druhov čokolády (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Sýty extra čokoládový koláč. Inšpiráciu som našla v časopise Dobré jedlo.
Postup
- 150 ml smotany na šľahanie zohrejeme. Odstavíme a primiešame nalámanú bielu čokoládu. Miešame kým sa čokoláda úplne neroztopí. Necháme vychladnúť.
- Pripravíme si 60g lieskových orieškov.
- Oriešky opražíme na suchej panvici.
- Oriešky preložíme na čistú utierku.
- Utierku chytíme ako batožtek a orechy o seba šucháme, aby sa zbavili aspoň časti šupiek.
- Nad parou roztopíme maslo a horkú čokoládu a necháme mierne vychladnúť.
- V mise vyšľaháme celé vajíčka s práškovým cukrom. Ja som pridala aj lyžicu mätového sirupu. Postupne prilievame čokoládu s maslom. Dobre premiešame.
- Pridáme preosiatú múku. Opäť spolu premiešame. Vznikne husté cesto.
- Pripravíme si malý plech. Vystelieme ho papierom na pečenie alebo poriadne vymastíme a vysypeme múkou. Cesto v pekáči uhladíme, pridáme opražené lieskovce.
- Pečieme pri 180°C asi 20 minút. Cesto ostane vnútri vláčne, povrch by mal byť ako lesklý papier. Cesto necháme vychladnúť.
- Smotanu s bielou čokoládou ušľaháme do jemnej peny. Penu natrieme na vychladnuté cesto. Krájame na kocky.
- Na polevu si zohrejeme smotanu, pridáme k nej nalámanú čokoládu. Koláč polejeme až tesne pred servírovaním.