Foto: ywett
je jednoduchý a s kyslou smotanou aj svieži ;-)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
5 ks |
|
5 polievkových lyžíc |
|
5 polievkových lyžíc |
|
1 |
|
1 polievková lyžica |
|
1 polievková lyžica |
|
Plnka: | |
600 g |
|
1 |
|
2-3 polievkové lyžice |
|
3 polievkové lyžice |
|
|
|
|
|
|
|
Na posypanie koláča: | |
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšlaháme s cukrom do penista.
-
2
Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom.
-
3
Kakao a mleté lieskovce.
-
4
Tuhý sneh a premiešame.
-
5
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (ja som dala s rozmerom 36x26cm, ale kľudne sa môže dať aj na menší) a dáme do vopred vyhriatej rúry (mám plynový šporák tak asi na tretí stupeň a radšej pomaly) pečieme tých 20-25 minút
-
6
Upečené cesto necháme vychladnúť.
-
7
Do kyslej smotany dáme vanilkový a práškový cukor.
-
8
Pomleté lieskovce a vymiešame.
-
9
Pripravíme si piškóty, ktoré striedavo namáčame v sirupe.
-
10
A ukladáme na koláč.
-
11
Natrieme plnku.
-
12
Posypeme mletými lieskovcami a dáme do chladničky (pár hodín som to nechala odstáť, aby zmäkli piškóty)
-
13
Dobrú chuť!
super kolacik...
super kolacik...
@abend nie nepražila som, dala som len pomleté