Koláč Orgazmus

ingrid808 - fotkaingrid808, 5. marca 2010

Tento zákusok si veľmi obľúbila moja rodinka..Je strašne moc dobrý..

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1,5 šálky
1,5 šálky
2 ks
1 ks
2 lyžičky
1 ks
2 ks
1/5 ks
200 ml
1 ks
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Polohrubú muku zmiešame s 1,5 šálky kryštalového cukru,pridáme vajcia,prášok do pečiva,sodu bikarb. a ananásový kompot rozmixovaný aj so štavou.Vylejeme na plech a pečieme pri 180 stupnoch asi pol hodiny.Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Medzitým si uvaríme polovicu vanilkového pudinku v 200 ml mlieka spolu s 1 lyžicou kryštálového cukru a 1 van.cukrom.Necháme ho vychladnúť.

  3. 3

    Vymiešame puding s pomazankovým maslom a natrieme ho na koláč.Nakoniec ho posypeme posekanými orechami a polejeme čokoládou.

Diskusia k receptu

sjuz
Kočky, ja som tento recept som dávala dávno, aj s fotkou:)
A názov plne vystihuje tú chuť:)))
abend
Poprosím upresniť pojem hrnček, resp. šálka je to 2dcl alebo 2,5 dcl je to totiž rozdiel, tak isto upresniť či konzerva ananásu má byť veľká alebo malá. Toto všetko môže mať vplyv na kvalitu tohoto vábne vyzerajúceho zákusku.
ingrid808
ja som pouzila 2,5 dcl salku a dala som celu velku konzervu ananasu..
avanaka
sjuz, vdaka, našla som aj s fotkou, tak či onak vyzerá vynikajúco....už je v kuchárskej knihe
pastorka
Upiekla som vcera tento kolac, pretoze zijem v USA dala som miesto pomazankoveho masla nahradu, ktoru tu v USA mame, je to cream cheese, velmi podobna chut ako pomazankove maslo, ale nevedala som, kolko vazi krabicka pomazankoveho masla, mohli by ste mi to napisat? Inac kolac je naozaj dobry.
pastorka
Dakujem pekne, tak som to presvihla, lebo som dala 450 gramov creamcheesu. U nas je po 226 gramov. Ked som bola na Slovensku, videla som pomazankove masla aj v 150 gr. baleni. Tak preto som sa musela opytat. Dakujem este raz.
karky
ja zijem tiez v zahranici (Australia), iba som sa xcela spytat aky obsah ma velka plechovka ananasu, tu su rozne, neviem, ci som dobre kupila. Zajtra idem piect, uz sa mi slinky zbiehaju:)
moli
@ingrid808 urobila som a bolo jednoznačné už z ingrediencií, že bude úžastný, nesklamali sme sa bol perfektný.určite ho budem často piecť. :o)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia