Koláč Opité čerešne v marcipáne

lovemuffin - fotkalovemuffin, 29. júla 2014

Po tomto koláčiku Vám určite ostane veselo! Nadýchané orieškovo-piškótové cesto, sladký marcipán a šťavnaté čerešne doplnené rumom s bylinkovou arómou. Neodporúčam po jeho konzumácii Zobraziť celý popisPo tomto koláčiku Vám určite ostane veselo! Nadýchané orieškovo-piškótové cesto, sladký marcipán a šťavnaté čerešne doplnené rumom s bylinkovou arómou. Neodporúčam po jeho konzumácii šoférovať :) (http://nikilovemuffin.blogspot.sk)

8-10
porcií
20 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

250 - 300 g
1 balenie
110 g
100 g
3 ks
30 g (mandle)
90 g
1 lyžica
1 lyžica
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Čerešne umyjeme, odkôstkujeme a poukladáme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Ukladáme ich nahusto aby pokryli celé dno, a zakryjeme ich vyvaľkaným marcipánom.

  2. 2

    Navrch pôjde cesto, ktoré si pripravíme nasledovne: zmäknuté maslo vyšľaháme dopenista. Postupne, za stáleho miešania, pridávame cukor, vajcia, orechy a ostatné suché suroviny (okrem medunky a rumu).

  3. 3

    Medunku si nasekáme alebo použijeme mäžiar, aby pustila šťavu. Zalejeme ju cca 1 dcl rumu, pomiešame a prepašírujeme cez sitko. Vznikne nám taký zelený bylinkový rum, ktorý primiešame do cesta (ak bude cesto husté, môžete ho zriediť ešte rumom). Kľudne buďte kreatívny a namiesto rumu použite likér či bourbon.

  4. 4

    Hotové cesto nalejeme na marcipán, formou trochu pomykáme alebo jemne buchneme o stôl, aby sa nerobili bublinky. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 35-40 minút. Potom necháme trochu vychladnúť, oddelíme formu od bokov, na vrch koláča položíme tácku a preklopíme. Opatrne odstránime papier na pečenie aby boli čerešne navrchu.

    Koláč Opité čerešne v marcipáne - obrázok 4

Diskusia k receptu

rain333
vyskúšam, recept vyzerá super, marcipán je mňamka :-)
janci11
Ahoj Lovemuffin. Môže to byť aj bez alkoholu a medovky?
haji
Pěkný recept s třešněmi a umím si ho představit i s višněmi.
chytra
No, může být výborný , určitě upeču pro vnuky, ale musím vybrat kostky a děkuji.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia