Foto: lovemuffin
Po tomto koláčiku Vám určite ostane veselo! Nadýchané orieškovo-piškótové cesto, sladký marcipán a šťavnaté čerešne doplnené rumom s bylinkovou arómou. Neodporúčam po jeho konzumácii Zobraziť celý popisPo tomto koláčiku Vám určite ostane veselo! Nadýchané orieškovo-piškótové cesto, sladký marcipán a šťavnaté čerešne doplnené rumom s bylinkovou arómou. Neodporúčam po jeho konzumácii šoférovať :) (http://nikilovemuffin.blogspot.sk)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Čerešne umyjeme, odkôstkujeme a poukladáme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Ukladáme ich nahusto aby pokryli celé dno, a zakryjeme ich vyvaľkaným marcipánom.
- 2
Navrch pôjde cesto, ktoré si pripravíme nasledovne: zmäknuté maslo vyšľaháme dopenista. Postupne, za stáleho miešania, pridávame cukor, vajcia, orechy a ostatné suché suroviny (okrem medunky a rumu).
- 3
Medunku si nasekáme alebo použijeme mäžiar, aby pustila šťavu. Zalejeme ju cca 1 dcl rumu, pomiešame a prepašírujeme cez sitko. Vznikne nám taký zelený bylinkový rum, ktorý primiešame do cesta (ak bude cesto husté, môžete ho zriediť ešte rumom). Kľudne buďte kreatívny a namiesto rumu použite likér či bourbon.
- 4
Hotové cesto nalejeme na marcipán, formou trochu pomykáme alebo jemne buchneme o stôl, aby sa nerobili bublinky. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 35-40 minút. Potom necháme trochu vychladnúť, oddelíme formu od bokov, na vrch koláča položíme tácku a preklopíme. Opatrne odstránime papier na pečenie aby boli čerešne navrchu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ahoj. Samozrejme ze moze, to doda kolacu specificku chut a aromu.