Tento recept som vyčítala niekde v časopise,zaujal ma tým, ze je to "rýchlovka" a s ovocím.Najradšej používam ríbezle,tie ja mám rada.
Suroviny
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 3 ks |
|
| 100 g (margarín) |
|
|
|
|
| cca 400 g rôzne podľa chuti-čerstvé,alebo mrazené |
|
| Na mrveničku : | |
| 50 g (margarín) |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Zo surovín si zamiesime cesto.
-
2
Cesto je maslové,vláčne,tak si ho rozvaľkáme na papieri na pečenie,aby sme ho mohli ľahšie premiestniť do vymastenej a múkou vysypanej formy
-
3
Cesto sa aj tak deformuje pri prekladaní,ale to vobec nevadí,lebo prstami si ho roztlačíte na potrebnú veľkosť.Tam,kde vám cesto bude chýbať,doložte tým,kde prevyšuje.
-
4
Takto by to malo potom vypadať. Popicháme vidličkou,aby mohlo cesto dýchať a dáme si ho predpiecť na cca 5 min.
-
5
Medzitým si pripravíme mrveničku na posypanie koláča
-
6
Všetky suroviny si zmiešame a vypadá to takto
-
7
Cesto máme predpečené
-
8
Dáme naň ovocie,aké máme práve po ruke...čerstvé,alebo mrazené
-
9
A posypeme ho už pripravenou mrveničkou a dáme dopiecť do rúry na 15-20 min.
-
10
Takto vypadá dopečený koláč
-
11
Krájam ho pomocou umelohmotnej lopatky









Diskusia k receptu