Kokosový koláč z hrašky

evani - fotkaevani, 18. októbra 2015
Kokosový koláč z hrašky
Foto: evani

Tento krát piekla švagrinka :)

Suroviny

60 g (lieskové)
60 g (datle)
Krém:
200 g
1200 ml
200 g
200 g
100 g




Postup

  1. 1

    Korpus: rozmixujeme orechy, potom pridáme sparené hrozienka, alebo datle. Zase mixujeme. Cesto roztrieme do tortovej formy.

  2. 2

    Krém: Hrašku rozmiešame s rastlinným mliekom a olejom. Miešame a privedieme k varu. Potom zvoľna varíme ešte 20 min. Predk koncom varenia pridáme cukor a kokos. Horúci krém vlejeme na korpus, posypeme kokosom a necháme cez noc stuhnúť.

Diskusia k receptu

janara
zaujímavý recept, ale neviem, čo je hraška
kukulienka71
Hraška je vlastne taký lep namiesto vajec, ak dobre rozumiem. Pekný alternatívny koláčik:-)
dalmatinka
Myslím, že hrašku poznám napr. na obalovanie rezňov, ale neviem, či je to ono.
evanaaa
Hrašku som mala, je jej viac druhov, na slané aj na sladké (vanilková) varenie, je to vlastne múka zo sušeného hrachu. Ja som ňou zahusťovala, ale hrachová chuť tam trochu bola. Dajú sa z nej piecť aj palacinky, a pod.Nemá aj tento koláč hrachovú príchuť trochu?
kasandra
Hrašku poznám, je výborná ....len ju naozaj treba dlhšie variť, smažiť, dusiť - potom po hrachu nie je ani stopa....ale mňa skôr zaujal ten korpus - ako sa z orechov a z hrozienok môže urobiť cesto - nech to mixujem akokoľvek (akurát som si skoro pokazila mixér, lebo je to pevné, husté) a nemám z toho kompaktnú hmotu :-( Čo s tým?
evani
@kasandra Skúste spariť hrozienka :) môžete použiť aj figy, alebo datle :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia