Foto: olinecka
Takýto koláč sa mi podaril.
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Suroviny na cesto: | |
400 g |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
1/2 bal. |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
200 g |
|
125 g strúhaný |
|
1 PL |
|
4 ks |
|
4 ks postrúhané |
|
podľa seba |
|
podľa chuti na potretie |
|
Poleva: | |
4 ks |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto dáme do väčšej misy a vypracujeme hladké cesto, ktoré si prenesieme na pracovnú dosku. Rozdelíme na 2 rovnaké časti.
-
2
Bielky a cukor vyšľaháme nad parou do tuha primiešame varechou kokos zmiešaný s múkou.
-
3
Cesto dáme na plech a potrieme lekvárom a naň nanesieme aj kokosovú plnku, rovnomerne rozotrieme.
-
4
Porozkladáme na kokosovú plnku postrúhané a vyžmýkané jablká, posypeme mletou škoricou a preložíme druhý plat cesta. Dáme piecť na 180 stupňov 30 minút.
-
5
Žĺtky vymiešame do penista po upečeni polejeme ešte horúci koláč. Je výborny, odporúčam a koláč zvládne aj začiatočník.
Ak sa mi vydarí,čo pevne dúfam,pridám fotografiu.Drž mi palce,aby recept vyšiel.
A tie zltka sa uz nepecu?