Foto: danda3
Odkedy som recept objavila na MMB u Márie P. (teleflex), robievam ich veľmi často. Sú vhodné na rôzne príležitosti, robila som ich na svadbu Zobraziť celý popisOdkedy som recept objavila na MMB u Márie P. (teleflex), robievam ich veľmi často. Sú vhodné na rôzne príležitosti, robila som ich na svadbu (ani v horúcom počasí sa im nič nestane), promócie, oslavu narodenín, ale aj na kar. V pôvodnom recepte sú ešte namáčané do bielej čokolády.
príprava
Postup
-
1
Kokos, cukor, sušené mlieko a salco zmiešame, salco pridávame postupne podľa potreby, kým sa všetko nespojí.
-
2
Hotové cesto. Kúsok cesta odoberieme, trošku namočíme do cukru alebo kokosu a vtlačíme do formičky na úliky (používam tú najmenšiu - dá sa otvárať), prstom urobím jamku, naplním nutelou a priložím piškótu (najlepšie sú hnedé), otvorím úlik a vyberiem. Takto pokračujem, kým neminiem všetko cesto, nefotila som už, pretože som mala ruky od cesta. Nepolievam žiadnou čokoládou, nechávam ich takéto "holé". Úliky plním aj krémom, ktorý mi ostal z pečenia, ale keď nemám, poslúži aj čokoládová nátierka. Necháme ich sušiť, potom vložíme do košíčkov a schováme do krabice. Pozor, míňajú sa rýchlosťou svetla. :D:D:D
-
3
Svadobné úliky - tiež dve dávky. Z jednej dávky som urobila cca 60 - 70 úlikov, ale tých najmenších.
@medulienka122 Formičku na úliky predávajú aj v Tescu - väčšiu a menšiu. Robí sa to tak, že formička sa vysype práškovým cukrom (mne tak poradila kamarátka, ked mi dávala recept na úliky), naplní sa cestom, urobí dierka a formička sa otvorí (aspoň tie moje sú také). Neviem, ako to opísať, ale formička sa dá otvoriť napoly a pri vysypanej formičke sa úlik ľahko vyberie. Počas robenia úlikov treba formičku priebežne opätovne posypať cukrom a ide to dobre.
Super, krásne ich máš. Som rada, že si vyskúšal (a).