Kokosové úliky

danda3 - fotkadanda3, 9. septembra 2012
Kokosové úliky
Foto: danda3

Odkedy som recept objavila na MMB u Márie P. (teleflex), robievam ich veľmi často. Sú vhodné na rôzne príležitosti, robila som ich na svadbu (ani v horúcom počasí sa im nič nestane), promócie, oslavu narodenín, ale aj na kar. V pôvodnom recepte sú ešte namáčané do bielej čokolády.

60 minút
príprava

Suroviny

300 g
100 g
150 g
1 ks
 na spodnú časť úlikov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kokos, cukor, sušené mlieko a salco zmiešame, salco pridávame postupne podľa potreby, kým sa všetko nespojí.

    Kokosové úliky - obrázok 1
  2. 2

    Hotové cesto. Kúsok cesta odoberieme, trošku namočíme do cukru alebo kokosu a vtlačíme do formičky na úliky (používam tú najmenšiu - dá sa otvárať), prstom urobím jamku, naplním nutelou a priložím piškótu (najlepšie sú hnedé), otvorím úlik a vyberiem. Takto pokračujem, kým neminiem všetko cesto, nefotila som už, pretože som mala ruky od cesta. Nepolievam žiadnou čokoládou, nechávam ich takéto "holé". Úliky plním aj krémom, ktorý mi ostal z pečenia, ale keď nemám, poslúži aj čokoládová nátierka. Necháme ich sušiť, potom vložíme do košíčkov a schováme do krabice. Pozor, míňajú sa rýchlosťou svetla. :D:D:D

    Kokosové úliky - obrázok 2
  3. 3

    Svadobné úliky - tiež dve dávky. Z jednej dávky som urobila cca 60 - 70 úlikov, ale tých najmenších.

    Kokosové úliky - obrázok 3

Diskusia k receptu

30 komentárov k receptu
Darinka, sú nádherné...aj ja mám takú formičku doma a robím také cukrovinky ale kokosové som ešte neskúšala, výborný recept, ukladám si ...
jeee ,robievam z orechoveho cesta,nedavno som nasla recept aj na plnku s vajecnym konakom,ale taketo kokosove som este nevidela,su nadherne hlavne na Vianoce
Tiež robievam úliky, ale z iného cesta.
@medulienka122 Formičku na úliky predávajú aj v Tescu - väčšiu a menšiu. Robí sa to tak, že formička sa vysype práškovým cukrom (mne tak poradila kamarátka, ked mi dávala recept na úliky), naplní sa cestom, urobí dierka a formička sa otvorí (aspoň tie moje sú také). Neviem, ako to opísať, ale formička sa dá otvoriť napoly a pri vysypanej formičke sa úlik ľahko vyberie. Počas robenia úlikov treba formičku priebežne opätovne posypať cukrom a ide to dobre.
ahoj, chcem sa len pochvalit... tak som ich vyskusala tie uliky... spravila som len polovicnu davku, vyslo mi ich 41, ochutnala som jeden a su vyborne ale po zjedeni viac kusov asi hrozi sacharidovy sok :) velmi mi to cesto pripomina rafaelo :) priatel si k nim v noci sadol a rano som ich nasla len 33... takze mali uspech... DAKUJEM krasne za skvely recept.
Mila danda3, ja som tiez vyskusala uliky. Chutovo velmi dobre, ale to cesto je take tvrde, ze velmi tazko sa formuje - je to normalne, musi to byt take huste, tvrde? Co si mylsis, co by som mala pridat, aby sa dali lepsie formovat? Teraz je to tvrde, ako kamen :-) dakujem!
Milá @tigriske Cesto by nemalo byť tvrdé, ono veľmi záleží od kokosu, preto si ho odvážim a pridávam postupne, tiež sa mi raz stalo, že som ich mala strašne tvrdé, musela som otvoriť salko a trošku priliať, aby sa s cestom vôbec dalo pracovať. Skôr mám opačný problém, kokosu musím dosť pridať, aby sa vôbec úliky dali formovať.♥

Pridaj komentár k receptu: