Foto: mrcookiecook
Opäť ďalší zo starých babkiných receptov vystrihnutý z časopisu Život. Papier je už aj patrične zožltnutý... :-) Pri pečení týchto koláčikov som dodržal použitie Zobraziť celý popisOpäť ďalší zo starých babkiných receptov vystrihnutý z časopisu Život. Papier je už aj patrične zožltnutý... :-) Pri pečení týchto koláčikov som dodržal použitie všetkých pôvodných surovín až na dve výnimky. Obyčajnú múku som vymenil za špaldovú a namiesto doma robenej polevy z kakaa, masla a cukru som použil čokoládu...
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Múku, kokos, cukor, kakao, tuk a vajce spolu rozmiešame a vypracujeme cesto, ktoré potom dáme na nejaký čas stuhnúť do chladničky (asi tak na pol až trištvrte hodiny)...
-
2
Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na polovice a vyvaľkáme ich...
-
3
Z cesta, ktoré sme si vyvaľkali na hrúbku 3 - 4 mm vykrajujeme kolieska...
-
4
Kolieska poukladáme na vymastený plech a upečieme v trúbe zohriatej na 150°C, približne 7. minút (samozrejme záleží od trúby). Upečené kolieska necháme vychladnúť...
-
5
Teraz budeme kolieska spájať plnkou, ktorú sme si pripravili ešte kým sme mali cesto odložené v chladničke: Maslo s práškovým cukrom, kakaom, pomletými orechami a vajcom vymiešame pomocou ručného šľahača do penista...
-
6
Plnkou spájame vždy dve kolieska...
-
7
Potom koláčiky polejeme čokoládovou polevou. Ak chce niekto použiť kakaovú polevu podľa originálu, tak môže urobiť takto: 50g cukru sa uvarí v troch lyžiciach vody. V miske sa rozmieša 50g masla s 50g kakaa a postupne sa do toho pridáva cukrový sirup. Ja som však dal prednosť čokoláde. Takže povrch koláčikov potrieme čokoládovou polevou a posypeme strúhaným kokosom...
-
8
... a dobrú chuť! :-)
Diskusia k receptu