Kokosové medvedie labky

claretka - fotkaclaretka, 6. decembra 2010

Tento recept som dostala asi pred 30. rokmi od mojej kolegyne. Pripravujem ho k Vianociam a niekedy aj k Veľkej noci. Koláčiky sú veľmi Zobraziť celý popisTento recept som dostala asi pred 30. rokmi od mojej kolegyne. Pripravujem ho k Vianociam a niekedy aj k Veľkej noci. Koláčiky sú veľmi chutné a verím že potešia všetkých milovníkov kokosu.

50 - 60
porcií
30 minút
príprava
8-10 podľa rúry minút
na 150 °C

Suroviny

200 g
250 g - visa, smetol
200 g
500 -dávam menej g
1/2 zarovnanej  k.lyžičky




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny zmiešame na doske aby vznikla hmota ktorá sa nelepí.

  2. 2

    Naplním formičky na medvedie labky. Plním ich približne do 3/4 výšky.

  3. 3

    Pečiem v mierne vyhriatej rúre pár minút. Upečené sú, keď ešte len začínajú byť mierne rúžovkasté na okrajoch. Treba dávať pozor, lebo potom už začnú rýchlo rúžovieť a správne je, keď sú biele. Po upečení vyklopím z formičiek. Vyklápam horúce, lebo ak ochladnú, prilepia sa do foriem. Po vychladnutí namáčam časť tlapky do čokolády, alebo zdobím roztopenou čokoládou lyžičkou.

Diskusia k receptu

zitar
kokosové labky robievam aj ja a formičky nemastím, cesto sa neprilepí
marienka44
Ja som dnes piekla klasicke medvedie labky a pouzila som radu z Varechy: gulicka cesta sa mala obalit v muke. Ja som to zmenila a formicku som ponorila do muky a oklepala, efekt je ten isty. Bola som velmi prekvapena, po miernom ochladnuti vsetky vypadli bajecne bez zlomenia. Potom som ich poprasila pras. cukrom zmeisanym s vanilkovym. Uz su v krabici, na chladnom mieste. Je to dobry vynalez :-)
gabcar
500 g cukru? V pomere k ostatnym surovinam? Nie ho vela?
claretka
máš pravdu, je to dosť, aj ja dávam menej. Kľudne môžeš dať polovicu množstva.
fany1602
dnes som skúšala tieto labky a som sklamaná nepodarili sa mi!!!:(najprv sa mi nafúkli a potom splaskľi!!!kde som spravila chybu???
babinka
@fany1602 , s marienkou sme kdesi v diskusii uviedli preco sa to moze stat a tiez ja som dala link na medvedie labky, ktore sa nikdy mne nesfukli (tusim recept "nafukance"), a su so soda bikarbonou, takze sa na to pozri, pravdepodobne prasok do peciva zacina pracovat, kym ich vkladas do formiciek
fany1602
dakujem pekne chcela som vyskúšať aj kokosové no a smola!!!!čo už:(
claretka
Vyskúšaj dať viac prášku do pečiva, ale opatrne, aby neboli až moc nafúknuté. Ešte sa mi nestalo, aby mi sfúkli.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia