Kokosové buchtičky s lekvárom (fotorecept)

Autor receptu: jenni

Recept na tieto buchtičky som našla v časopise, prerobila som ho však na vegánsku verziu, pomery surovín zostali v pôvodnom stave. S cestom sa mi nepracovala bohvieako, dosť sa lepilo a trhalo, ale výsledný efekt bol konzumovateľný a čo je ešte lepšie, nielen že sa dal jesť, dokonca aj chutil, aj keď ja som z neho dobré pocity nemala. Hlavné sú však názory ochutnávačov. :D

18 kusov
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Trstinový cukor pomixujte, aby ste nemali príliš veľké kryštáliky a vznikol vám práškovejší cukor. Zmiešajte v mise cukor, múku, prášok do pečiva a strúhaný kokos a všetko dobre premiešajte.
  2. Do sypkej zmesi pridajte na kocky nakrájaný studený alsan, začnite spracovávať všetky suroviny a pomaly pridávajte mlieko, kým nevyformujete cesto.
  3. Cesto rozdeľte na dve, rovnako veľké časti a každú z nich vyvaľkajte na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika s hrúbkou približne jeden centimeter. Ako si môžete všimnúť, mne sa cesto do tvaru obdĺžnika nepodarilo vyvaľkať, preto dúfam, že budete šikovnejší.
  4. Na jeden plát cesta natrite lekvár podľa vašej chuti, ja som použila malinový. A preložte druhým plátom cesta.
  5. Formu na muffiny vyplňte košíkmi na muffiny. Z cesta vykrajujte kolieska pomocou vykrajovačky a tie uložte do muffinových košíčkov. V pôvodnom recepte sa nezmieňovali o tom, ako naložili zo zvyškovým cestom, tak som ho nejako dala dokopy a spotrebovala, bolo ho dosť a vyhadzovať ho neprichádzalo do úvahy.
  6. Buchtičky potrite po povrchu mliekom a dajte piecť do predhriatej rúry na 20 minút pri teplote 180 stupňov.