Foto: tutika
Milujem kokos a nemám rada maslové plnky, preto som skombinovala to, čo mám rada a vnikla táto torta.
porcií
príprava
na 196 °C
Postup
-
1
Uvedené množstvo vystačí na formu s priemerom 25 cm. Formu potrieme olejom a na chvíľu odložíme do chladničky. Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne pridáme žĺtky, múku zmiešanú s kokosovou múčkou a PDP. Formu vysypeme polohrubou múkou, do formy dáme cesto a vo vyhriatej rúre upečieme. Korpus ešte teplý vyklopíme a necháme vychladnúť. Rozkrojíme na dva, tri časti.
- 2
Aby sme mali rovný povrch, spodný plát použijeme ako vrchný. Spodný plát pokropíme kokosovým likérom, alebo iným, prípadne vychladnutou kávou. Džem zahrejeme a potrieme ním korpus. Smotanu vyšľaháme / môžeme pridať stužovač/, zašľaháme mascarpone, salko, kokos a pridáme pár kvapiek arómy/ likéru/. Tortu naplníme a celú potrieme plnkou. Dáme do chladničky. Vychladenú urovnáme stierkou a dáme ďalšiu vrstvu. Pripravíme si ozdoby.
- 3
Marcipán rozvaľkáme a vykrojíme väčšie kolieska,z čokohmoty menšie. Na marcipánové koliesko položíme čokoládové a okraje stisneme. Takto nám vznikne lupeň. Ozdobíme boky torty. Šablónu motýľa som si vytlačila na papier, papier som vložila do euroobalu a podľa motívu som vymodelovala motýľa. Preložila som ho aj s papierom na tácku a dala na pár minút do mrazničky. Takto sa dal ľahko preniesť na tortu. Čokohmotu som mala kúpenú z obchodu pre cukrárov, ale dá sa aj vyrobiť, môžete do marcipánu zamiešať horkú rozpustenú s vyšším podielom kakaa, alebo si vyrobiť cukríkovú /jo-jo/ s pridaním čokolády.
- 2
Tie čokoládové ozdoby by sa dobre robili aj z plastickej čokolády, príprava jednoduchá, len roztopená čokoláda a kukuričný alebo pšeničný sirup. Návod mám v recepte na kokosovú tortu (náhodou tiež kokosová, ale nie taká krásna ako tvoja).
varecha.pravda.sk/recepty/torta-s-kokosovou-plnkou-fotore...
Až keď som recept prečítala tak som motýľa objavila. Super plnka! :)