Kokosová torta

tutika - fotkatutika, 7. marca 2014
Kokosová torta
Foto: tutika

Milujem kokos a nemám rada maslové plnky, preto som skombinovala to, čo mám rada a vnikla táto torta.

12
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 196 °C

Suroviny

Korpus:
7 ks
150 g
200 g
40 g
1 ks
Plnka:
250 g
200 g
200 g
30 g
4 kvapky
Zdobenie:
Iné:




Postup

  1. 1

    Uvedené množstvo vystačí na formu s priemerom 25 cm. Formu potrieme olejom a na chvíľu odložíme do chladničky. Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne pridáme žĺtky, múku zmiešanú s kokosovou múčkou a PDP. Formu vysypeme polohrubou múkou, do formy dáme cesto a vo vyhriatej rúre upečieme. Korpus ešte teplý vyklopíme a necháme vychladnúť. Rozkrojíme na dva, tri časti.

  2. 2

    Aby sme mali rovný povrch, spodný plát použijeme ako vrchný. Spodný plát pokropíme kokosovým likérom, alebo iným, prípadne vychladnutou kávou. Džem zahrejeme a potrieme ním korpus. Smotanu vyšľaháme / môžeme pridať stužovač/, zašľaháme mascarpone, salko, kokos a pridáme pár kvapiek arómy/ likéru/. Tortu naplníme a celú potrieme plnkou. Dáme do chladničky. Vychladenú urovnáme stierkou a dáme ďalšiu vrstvu. Pripravíme si ozdoby.

    Kokosová torta - obrázok 2
  3. 3

    Marcipán rozvaľkáme a vykrojíme väčšie kolieska,z čokohmoty menšie. Na marcipánové koliesko položíme čokoládové a okraje stisneme. Takto nám vznikne lupeň. Ozdobíme boky torty. Šablónu motýľa som si vytlačila na papier, papier som vložila do euroobalu a podľa motívu som vymodelovala motýľa. Preložila som ho aj s papierom na tácku a dala na pár minút do mrazničky. Takto sa dal ľahko preniesť na tortu. Čokohmotu som mala kúpenú z obchodu pre cukrárov, ale dá sa aj vyrobiť, môžete do marcipánu zamiešať horkú rozpustenú s vyšším podielom kakaa, alebo si vyrobiť cukríkovú /jo-jo/ s pridaním čokolády.

    Kokosová torta - obrázok 3

Diskusia k receptu

eviana
Tá je ale prekrásne načančaná... dokonalosť sama, si sa úžasne vyhrala, u mňa za kreativitu jasných 5* :)
luss44
krásne vyzdobená torta a páči sa mi aj plnka, musí byť chuťovo skvelá.
havino
tomuto sa hovorí kreativita, klobúk dole dávam, krásne si ju vyzdobila a prirodzenými farbami, to vítam, už som sa išla spýtať, ako si ten čokoládový marcináp urobila, som, že aké množstvo kakaa ked taký tmavý a to čokoláda, v obchode som taký nevidela veru, budem pozornejšie pozerať, aj chuťovo musí byť dobrá, podľa surovín , zaslúžených 5*
kukulienka71
Pekná a iste chutná torta!To zdobenie lupeňmi si viem predstaviť aj inde a z iného materiálu,ďakujem za super nápad
denyany
Prekrásne ozdobená torta. Aj plnka sa mi páči. Nemá to chybu!:-)
sovka62
Tvoja tortička ma veľmi potešila, podľa použitých surovín musí byť veľmi chutná a je nádherná. Najviac oceňujem že si ju krásne ozdobila aj bez nejedlých (pre mňa), jedovato farebných umelých poťahoviek.
Tie čokoládové ozdoby by sa dobre robili aj z plastickej čokolády, príprava jednoduchá, len roztopená čokoláda a kukuričný alebo pšeničný sirup. Návod mám v recepte na kokosovú tortu (náhodou tiež kokosová, ale nie taká krásna ako tvoja).
soncya
@tutika krásna torta, len ja som tam motýlika nevidela, ale nazlostenú tvár s veľkým nosom! :)
Až keď som recept prečítala tak som motýľa objavila. Super plnka! :)
martamm
tutika, prekrasne zdobena torta, hned mi padla do oka a paci sa mi aj pouzity krem, laka ma cim skor ju upiect, len sa chcem spytat, ci nie je prilis sladka s pouzitim salka, diky za info :)
tutika
ďakujem všetkým za milé komentáre, sovka 62 Tvoja torta je tiež pekná, martamm plnka nie je veľmi sladká, ja sama nemám rada presladené plnky a do plnky okrem salka nejde cukor, pri príprave môžeš salko dávať postupne a ochutnať a teda pridať len toľko, koľko chceš, len treba vziať v úvahu, že samotná plnka chutí sladšie, ako v torte- spojená s korpusom...
prhlavka
Hneď by som si dala, perfektné suroviny a krásne ozdobená, tlieskam :D a ukladám!
alex37
krasna a podla ingrediencii urcite aj chutna torta :-)*****
martamm
tutika, ďakujem za info, tvoju torticku upeciem na vikend, mama bude mat narodeniny, dufam, ze ci nou uctime vinsovnikov :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia