Kokosová torta

Autor receptu: tutika

Milujem kokos a nemám rada maslové plnky, preto som skombinovala to, čo mám rada a vnikla táto torta.

12
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 196 °C

Postup

  1. Uvedené množstvo vystačí na formu s priemerom 25 cm. Formu potrieme olejom a na chvíľu odložíme do chladničky. Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Postupne pridáme žĺtky, múku zmiešanú s kokosovou múčkou a PDP. Formu vysypeme polohrubou múkou, do formy dáme cesto a vo vyhriatej rúre upečieme. Korpus ešte teplý vyklopíme a necháme vychladnúť. Rozkrojíme na dva, tri časti.
  2. Aby sme mali rovný povrch, spodný plát použijeme ako vrchný. Spodný plát pokropíme kokosovým likérom, alebo iným, prípadne vychladnutou kávou. Džem zahrejeme a potrieme ním korpus. Smotanu vyšľaháme / môžeme pridať stužovač/, zašľaháme mascarpone, salko, kokos a pridáme pár kvapiek arómy/ likéru/. Tortu naplníme a celú potrieme plnkou. Dáme do chladničky. Vychladenú urovnáme stierkou a dáme ďalšiu vrstvu. Pripravíme si ozdoby.
  3. Marcipán rozvaľkáme a vykrojíme väčšie kolieska,z čokohmoty menšie. Na marcipánové koliesko položíme čokoládové a okraje stisneme. Takto nám vznikne lupeň. Ozdobíme boky torty. Šablónu motýľa som si vytlačila na papier, papier som vložila do euroobalu a podľa motívu som vymodelovala motýľa. Preložila som ho aj s papierom na tácku a dala na pár minút do mrazničky. Takto sa dal ľahko preniesť na tortu. Čokohmotu som mala kúpenú z obchodu pre cukrárov, ale dá sa aj vyrobiť, môžete do marcipánu zamiešať horkú rozpustenú s vyšším podielom kakaa, alebo si vyrobiť cukríkovú /jo-jo/ s pridaním čokolády.