Kokosová buchta

5kaneugebauer - fotka5kaneugebauer, 13. februára 2012

náš obľúbený, rýchly a šťavnatý koláčik :)

Suroviny

Cesto:
2/3 hrnčeka
1 ks
1 hrnček
3 ks
1 ks
2 hrnčeky
Posyp:
1 hrnček
1/2 hrnčeka
Poleva:
1 ks




Postup

  1. 2

    Zo surovín spracujeme cesto, vylejeme na vymastený pekáč. Ešte na surové cesto dáme kokosovú posýpku a dáme piecť ... keď je upečený necháme cca 10 min. odstáť a celý polejeme šľahačkovou smotanou

Diskusia k receptu

marianne69
...super kolacik to moze byt,kokosove kedykolvek, ukladam si.Pozeram,ze na reze kolacika, ako keby bolo vo vnutri kakavko,nezabudla si v rozpise,alebo ani nemusi byt? A este sa chcem spytat(mam dnes opytovaci den:-)ta slahacka sa len tak vyleje?este som nerobila..je to kaloricka bomba jak hrom,ale paci sa mi tento kolacik velmi...
5kaneugebauer
áno je tam do odobratého cesta vmiešané kakao...zabudla som :) ... šľahačka je len tak naliata na koláčik..je to síce kalorická bomba, no občas nezaškodí :))
porzellanka
Vitaj na vareche @5kaneugebauer. Uz zopar dni sa mi ziada nieco kokosove - a keksy mi "nezabrali". Popoludni vyskusam a dam vediet, ci chuti tak, ako dufam :-))
rikina
toto je výborný koláčik.poznám ho. keď som prvý krát čítala recept povedal asom si nič-moc, ale opak je pravdou. chuť je božská...;o)
mataliptak
Ahoj Peti :-) tak som ťa tu našla :-) a to čo za fajnotku si pridala ?? vyzerá to super ...
bejgi
dobrý a jednoduchý receptík, ukladám :)
katkaszaboova
koláč sa mi páči, len nerozumiem, kde sa pridáva kakao, do odobratého cesta? v popise sa nič také nepíše, mohla by si mi to ozrejmiť? ďakujem.
5kaneugebauer
Katkaszaboova: v originál recepte sa kakao nedáva. Ja som si z cesta odobrala do misky pridala kakao a na svetlé cesto som vyliala ešte to tmavé-kakaové...nemusí tam byť :)
5kaneugebauer
Ďakujem za privítanie :))) ... Mati, nooo už som tu haha :D a koláčik je taká rýchla hrnčeková mňamka. Veľa toho nezašpiníš a stačí jeden hrnček, žiadna váha ani odmerky :)
marianne69
Tento kolacik predcil moje ocakavania,je vynikajuci a lahodny,akurat kavickujeme s nim,dakujem.Vyzera,ze taky obycajny,ale ta chut je perfektna,bude u nas castejsie.
marianne69
a upiekla som ho bez tuku v ceste, ako je napisane v recepte a ani nam nechybal,ale len tak pre poriadok:mal tam byt?:-)
porzellanka
Vcera som nestihala, upiekla som dnes. Vyborny, rychly- super. Trosku som ho ale upravila, dala som trosku menej muky a cukru a do celeho som dala rozpustnu cokoladu - nieco podobne ako slovenske granko, ibaze nie kakao, ale cokolada. Akurat sa bojim, ze do vecera cely kolac zjem sama :-))))
janger
Vitaj na Vareche. Iste chutny kolacik, tiez mame radi kokos. A o tom primiesani kakaa, ak chces, to si mozes v postupe upravit, tak to bude hned kazdemu jasne...Niekedy vyskusam :-).
marianne
K tomuto kolaciku sa tiez rada vraciam opakovane, ubrala som cukru, inak stavnaty, vyborny..






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia