Kivi a ananásový nanuk

lovemuffin - fotkalovemuffin, 21. júla 2014

Leto je v plnom prúde, horúčavy útočia, nie je nič lepšie ako schladiť sa dobrým ovocným nanukom. O to lepšie, ak je z čerstvého Zobraziť celý popisLeto je v plnom prúde, horúčavy útočia, nie je nič lepšie ako schladiť sa dobrým ovocným nanukom. O to lepšie, ak je z čerstvého ovocia... viac nájdete na mojom blogu: www.nikilovemuffin.blogspot.sk

10
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

Na KIVI nanuk:
4 ks
60 ml
30 g
Na ANANÁSOVÝ nanuk:
1/2 ks
150 ml
75 g (zahustená sladená smotana)




Postup

  1. 1

    KIWI: Vodu s cukrom zohrejeme v malom hrnci, trocha povaríme kým sa cukor nerozpustí, a necháme vychladnúť. Kiwi si ošúpeme, nakrájame na kocky, a spolu so sladkou vodou rozmixujeme ponorným mixérom. Ak nechcete mať v nanukoch zrniečka, môžte prepašírovať cez sitko. Zmes nalejeme do nanukových formičiek alebo kelímkov od jogurtu, zapichneme paličku a dáme zamraziť aspoň na 5 hodím.

  2. 2

    ANANÁS: Ananás ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme vodu a rozmixujeme na hustú šťavu. Pridáme Jesenku, zas mixujeme aby sa dobre spojila. Takto hotovú zmes nalejeme do nanukových formičiek alebo kelímkov od jogurtu, zapichneme paličku a dáme zamraziť aspoň na 5 hodím. Pred konzumáciou môžete nanuk ponoriť do teplej vody, aby povolil a ľahko sa vybral s formičky.

Diskusia k receptu

katkat
tak za ten s jesienkou by som v tejto chvili dala cokolvek... musim urgentne vyskusat :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia