Foto: lovemuffin
Leto je v plnom prúde, horúčavy útočia, nie je nič lepšie ako schladiť sa dobrým ovocným nanukom. O to lepšie, ak je z čerstvého Zobraziť celý popisLeto je v plnom prúde, horúčavy útočia, nie je nič lepšie ako schladiť sa dobrým ovocným nanukom. O to lepšie, ak je z čerstvého ovocia... viac nájdete na mojom blogu: www.nikilovemuffin.blogspot.sk
porcií
príprava
Suroviny
Na KIVI nanuk: | |
4 ks |
|
60 ml |
|
30 g |
|
Na ANANÁSOVÝ nanuk: | |
1/2 ks |
|
150 ml |
|
75 g (zahustená sladená smotana) |
|
Postup
-
1
KIWI: Vodu s cukrom zohrejeme v malom hrnci, trocha povaríme kým sa cukor nerozpustí, a necháme vychladnúť. Kiwi si ošúpeme, nakrájame na kocky, a spolu so sladkou vodou rozmixujeme ponorným mixérom. Ak nechcete mať v nanukoch zrniečka, môžte prepašírovať cez sitko. Zmes nalejeme do nanukových formičiek alebo kelímkov od jogurtu, zapichneme paličku a dáme zamraziť aspoň na 5 hodím.
- 2
ANANÁS: Ananás ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme vodu a rozmixujeme na hustú šťavu. Pridáme Jesenku, zas mixujeme aby sa dobre spojila. Takto hotovú zmes nalejeme do nanukových formičiek alebo kelímkov od jogurtu, zapichneme paličku a dáme zamraziť aspoň na 5 hodím. Pred konzumáciou môžete nanuk ponoriť do teplej vody, aby povolil a ľahko sa vybral s formičky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu