Kivi a ananásový nanuk

Autor receptu: lovemuffin

Leto je v plnom prúde, horúčavy útočia, nie je nič lepšie ako schladiť sa dobrým ovocným nanukom. O to lepšie, ak je z čerstvého ovocia... viac nájdete na mojom blogu: www.nikilovemuffin.blogspot.sk

10
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. KIWI: Vodu s cukrom zohrejeme v malom hrnci, trocha povaríme kým sa cukor nerozpustí, a necháme vychladnúť. Kiwi si ošúpeme, nakrájame na kocky, a spolu so sladkou vodou rozmixujeme ponorným mixérom. Ak nechcete mať v nanukoch zrniečka, môžte prepašírovať cez sitko. Zmes nalejeme do nanukových formičiek alebo kelímkov od jogurtu, zapichneme paličku a dáme zamraziť aspoň na 5 hodím.
  2. ANANÁS: Ananás ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme vodu a rozmixujeme na hustú šťavu. Pridáme Jesenku, zas mixujeme aby sa dobre spojila. Takto hotovú zmes nalejeme do nanukových formičiek alebo kelímkov od jogurtu, zapichneme paličku a dáme zamraziť aspoň na 5 hodím. Pred konzumáciou môžete nanuk ponoriť do teplej vody, aby povolil a ľahko sa vybral s formičky.