Foto: martinapon
Čokoládová torta s Kinderkami pre moju dcéru k 16-tim narodeninám.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Práškový cukor s maslom vyšlaháme do penista, pridáme 6 žĺtkov a po asi 2 minútkach šľahania prilejemet roztopenú vychladenú čokoládu a dobre premiešame.
- 2
Ďalej pridáme múku preosiatu s PDP a nakoniec sneh z bielkov.
- 3
Nalejeme do tortovej formy vymastenej a vysypanej mukou (26 cm).
- 4
Plnka: Roztopenú vychladnutú čokoládu zmiešame s mascarpone (može sa dosladiť, kto má rád sladšie plnky).
- 5
Vyšlaháme maslo do penista a pridáme mascarpone s čokoládou, za stáleho šľahania postupne pridáme vyšľahanú slahačku. Krém by mal byť úplne jemný a nadýchaný, vtedy je správne vyšľahaný.
- 6
Korpus rozkrojit na 3 časti a každú časť pokropiť pomarančovou šťavou...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
5*