Kinderková torta

Autor receptu: martinapon

Čokoládová torta s Kinderkami pre moju dcéru k 16-tim narodeninám.

14
porcií
60 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Postup

  1. Práškový cukor s maslom vyšlaháme do penista, pridáme 6 žĺtkov a po asi 2 minútkach šľahania prilejemet roztopenú vychladenú čokoládu a dobre premiešame.
  2. Ďalej pridáme múku preosiatu s PDP a nakoniec sneh z bielkov.
  3. Nalejeme do tortovej formy vymastenej a vysypanej mukou (26 cm).
  4. Plnka: Roztopenú vychladnutú čokoládu zmiešame s mascarpone (može sa dosladiť, kto má rád sladšie plnky).
  5. Vyšlaháme maslo do penista a pridáme mascarpone s čokoládou, za stáleho šľahania postupne pridáme vyšľahanú slahačku. Krém by mal byť úplne jemný a nadýchaný, vtedy je správne vyšľahaný.
  6. Korpus rozkrojit na 3 časti a každú časť pokropiť pomarančovou šťavou...