Foto: niniatko
Keďže mám rada všetko s kávovou príchuťou a raz som pila u sesternice kávový likér, ktorý však nemal tú hustý akoby mliečnu konzistenciu. Tak Zobraziť celý popisKeďže mám rada všetko s kávovou príchuťou a raz som pila u sesternice kávový likér, ktorý však nemal tú hustý akoby mliečnu konzistenciu. Tak som hľadala recept na internete, našla som, no robila som ho až po roku.
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny
-
2
Uvaríme si štyri silné kávy, najlepšie z práve zomletej kávy (ja som nemala, tak som použila už kúpenú zomletú).
-
3
Cukor (v pôvodnom recepte sa písalo, že sa nesmie nahradiť obyčajným, ale má sa použiť hnedý, ktorý tomu dá ešte tmavšiu farbu - akú ešte tmavšiu farbu môže mať obyčajná káva?, špecifickú chuť a spôsobí, že likér nebude príliš sladký) a vodu necháme zovrieť, keď zovrie, stíšime plameň.
-
4
Na hrniec dáme sitko, naň gázu, čistú, opratú a vyžehlenú kuchynskú utierku alebo inú tkaninu...
-
5
... a precedíme všetky štyri kávy.
-
6
Odstavíme zo sporáku a prilejeme rum.
-
7
Necháme úplne vychladnúť (ja na to v takomto počasí používam parapet).
-
8
Po vychladnutí prelejeme do fľašiek. Je toho cca liter a trištvrte. (tu som využila lacnú pracovnú silu, prišiel strýko na návštevu a keďže ja som malinká a fľaška bola vysoká, tak mi to tieklo všade kde sa dalo, len nie poriadne do fľaše :D bordel na stole si prosím nevšímať :D )
-
9
Fľašky odložíme na 4 týždne na tmavé a chladné miesto (do pivnice som ich dala ja), nie však do chladničky!
-
10
Po 4 týždňoch ich ešte raz precedíme a máme kávový likér.
-
11
Takéto množstvo mi vyšlo.
@astheart neviem, treba skúsiť, ale toto nie je husté, je to riedke a myslím, že by to asi urobilo len zafarbenú vodu s určitou celkom slabou príchuťou kávovo-alkoholovou
@izabella929 @medovnicek @3sandra3 @tati2008 ďakujem za komentáre