Foto: danda3
Alebo ako si pomaškrtiť chutne a zdravo.☺
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pšeno prepláchneme vlažnou vodou cez sitko. Dáme do panvice a zalejeme trojnásobným množstvom vriacej vody. Merala som hrnčekom, toľko pšena si mi do neho vošlo, takže som ho zaliala tromi hrnčekmi vody. Pridala som štipku soli a trošku oleja. Dusíme na najmenšom ohni cca 25 - 30 minút, voda musí úplne vsiaknuť.
-
2
Potom do pšena pridáme sójový prášok, karob a med. Premiešame.
-
3
Dáme do vyššej nádoby a pomocou tyčového mixéra rozmixujeme na jemnejšiu kašu. Alebo ju necháte tak, včera som ju nemixovala.
-
4
Nakoniec pridáme arašidové maslo s kúskami arašidov, premiešame.
-
5
Dáme do pohárikov a necháme vychladnúť.
-
6
Naplnila som aj dva poháriky od jogurtu na zajtra do roboty pre mňa a kolegyňu. ☺
@svedka Veľmi si ma rozosmiala svojim komentárom, hneď som si tú paralelu predstavila :D:D:D, inak som veľmi rozmýšľala, či to sem dať, ten karob má zvláštnu farbu, po premiešaní mi to pripomenulo zabíjačkovú kašu.♥