Karobovo-arašidový pohár z pšena

Autor receptu: danda3

Alebo ako si pomaškrtiť chutne a zdravo.☺

4
porcie
45 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pšeno prepláchneme vlažnou vodou cez sitko. Dáme do panvice a zalejeme trojnásobným množstvom vriacej vody. Merala som hrnčekom, toľko pšena si mi do neho vošlo, takže som ho zaliala tromi hrnčekmi vody. Pridala som štipku soli a trošku oleja. Dusíme na najmenšom ohni cca 25 - 30 minút, voda musí úplne vsiaknuť.
  2. Potom do pšena pridáme sójový prášok, karob a med. Premiešame.
  3. Dáme do vyššej nádoby a pomocou tyčového mixéra rozmixujeme na jemnejšiu kašu. Alebo ju necháte tak, včera som ju nemixovala.
  4. Nakoniec pridáme arašidové maslo s kúskami arašidov, premiešame.
  5. Dáme do pohárikov a necháme vychladnúť.
  6. Naplnila som aj dva poháriky od jogurtu na zajtra do roboty pre mňa a kolegyňu. ☺