Foto: oco
Pivné cestíčko máme radi aj na vyprážanie mäsa.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Karfiol rozoberieme na väčšie ružičky a uvaríme v osolenej vriacej vode do ktorej sme pridali trochu mlieka ,aby bol karfiol pekne bieli.Karfiol varím v otvorenom hrnci lebo pod pokrývkou sa hromadia sírne látky ktoré karfiol obsahuje a môžu negatívne ovplyvniť chuť karfiolu . Po zliati vody v ktorej sa varil/použijem na polievku/ schladím ľadovou vodou .Tým sa zastaví proces mäknutia a karfiol je "al dente"
-
2
2-3 vajcia ,múku ,žĺtky, olej ,pivo,soľ a mleté čierne korenie rozšľaháme vidličkou,potom pridáme sneh z bielkov s trochou soli.Množstvo upravujem podľa veľkosti karfiolu
-
3
Vychladnutý karfiol namáčame v pivnom cestíčku na oleji vysmážame a ukladáme na papierovú utierku . Servírujeme s opekanými zemiakmi uhorkovým,alebo iným šalátom.Na tanieri podľa chuti pridáme tatarskú omáčku.Dobrú chuť.
Diskusia k receptu