Karfiol v pivnom cestíčku

oco - fotkaoco, 15. novembra 2010
Karfiol v pivnom cestíčku
Foto: oco

Pivné cestíčko máme radi aj na vyprážanie mäsa.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2-3 ks
1 PL
100 ml
150 g
  na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Karfiol rozoberieme na väčšie ružičky a uvaríme v osolenej vriacej vode do ktorej sme pridali trochu mlieka ,aby bol karfiol pekne bieli.Karfiol varím v otvorenom hrnci lebo pod pokrývkou sa hromadia sírne látky ktoré karfiol obsahuje a môžu negatívne ovplyvniť chuť karfiolu . Po zliati vody v ktorej sa varil/použijem na polievku/ schladím ľadovou vodou .Tým sa zastaví proces mäknutia a karfiol je "al dente"

    Karfiol v pivnom cestíčku - obrázok 1
  2. 2

    2-3 vajcia ,múku ,žĺtky, olej ,pivo,soľ a mleté čierne korenie rozšľaháme vidličkou,potom pridáme sneh z bielkov s trochou soli.Množstvo upravujem podľa veľkosti karfiolu

    Karfiol v pivnom cestíčku - obrázok 2
  3. 3

    Vychladnutý karfiol namáčame v pivnom cestíčku na oleji vysmážame a ukladáme na papierovú utierku . Servírujeme s opekanými zemiakmi uhorkovým,alebo iným šalátom.Na tanieri podľa chuti pridáme tatarskú omáčku.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

mamatata2
Dobrý nápad , určite vyskúšam aj cestíčko aj Tvoju radu, že pri varení karfiolu treba pridať mlieko. To som nevedela. Vďaka.
evetik
vyborny napad.Nerada obalujem v trojobale,lebo je to zdlhave.Mam v chladnicke karfiol a urcite ho vyskusam .pozdravuje ta VRATKO.
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
@evetik ja na rozdiel od tvojho Vratka nemôžem spať keď sa vybuvinká tak ho pozdravuj.Pivko v chladničke máš?Fakt sa to obaľuje dobre bez neporiadku.
piczur
Pridávam sa k táboru čo tiež neľúbi obaľovať v trojobale, inak zbožňujem karfiol, toto je veľmi veľmi dobrý nápad. ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia