Karfiol v pivnom cestíčku
Autor receptu: oco
Pivné cestíčko máme radi aj na vyprážanie mäsa.
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Karfiol rozoberieme na väčšie ružičky a uvaríme v osolenej vriacej vode do ktorej sme pridali trochu mlieka ,aby bol karfiol pekne bieli.Karfiol varím v otvorenom hrnci lebo pod pokrývkou sa hromadia sírne látky ktoré karfiol obsahuje a môžu negatívne ovplyvniť chuť karfiolu .
Po zliati vody v ktorej sa varil/použijem na polievku/ schladím ľadovou vodou .Tým sa zastaví proces mäknutia a karfiol je "al dente"
- 2-3 vajcia ,múku ,žĺtky, olej ,pivo,soľ a mleté čierne korenie rozšľaháme vidličkou,potom pridáme sneh z bielkov s trochou soli.Množstvo upravujem podľa veľkosti karfiolu
- Vychladnutý karfiol namáčame v pivnom cestíčku na oleji vysmážame a ukladáme na papierovú utierku .
Servírujeme s opekanými zemiakmi uhorkovým,alebo iným šalátom.Na tanieri podľa chuti pridáme tatarskú omáčku.Dobrú chuť.