Karfiol opekaný na panvici (fotorecept)

Autor receptu: dvorka

Niet nad chutnú rýchlovku z karfiolu s ktorou sa netreba babrať a vyprážať. Dnes som urobila obed na ktorý sa chystám už dlhšie. Medzi uvádzanými surovinami nemám varené kuracie mäso a topinambury, lebo tie som pridala k jedlu za pochodu a sú len vedľajším prídavkom ktorý som v mala chladničke.

15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umytý surový malý karfiol som nakrájala na malé ružičky a dala opiecť na panvicu s rozohriatym olejom. Niekoľko krát som karfiol poprehadzovala, aby sa pekne opiekol. Teplotu pod panvicou som dala na minimum, aby sa zelenina pomaly opiekla. Karfiol počas pečenia pekne vonia.
  2. Umyté topinambury som nakrájala na kocky a pridala ku karfiolu a pokračovala v pomalom opekaní. Samozrejme nemusia byť, ale dodali jedlu príjemnú chuť. Taktiež uvarené kuracie mäso som si nakrájala na kocky a dala na spodok panvice a prikryla som ho opečeným karfiolom a nechala chvíľu opekať.
  3. Opečenú zeleninu a mäso som zasypala strúhankovou zmesou. Ja si robím na obaľovanie strúhanku s kukuričnou hrubou múkou a mletou červenou paprikou. Postačí ale aj čistá strúhanka s korením podľa chuti. Až teraz som všetko posolila a dobre premiešavala s lopatkou.
  4. Strúhanku som nechala opiecť a zatiaľ som si rozmiešala vajíčka. Počet je ľubovoľný. Podľa množstva surovín a podľa chuti. Ja som dala 4.
  5. Lopatkou som zmes po chvíľke pootáčala a opekala dovtedy, kým bolo vajíčko opečené spolu s karfiolom a mäsom.
  6. Jedlo som servírovala s trochou strúhaného syra a posypala som ho mletými sušenými listami kapucínky.