Foto: zuzlik0402
Trochu luxusnejší koláčik aj na slávnostnejšie príležitosti.
Postup
-
1
8 žĺtkov, 2 celé vajcia, 80 g kryštálového cukru a vanilkový cukor dobre vyšľaháme, potom zapracujeme múku s práškom do pečiva.
- 2
Z 8 bielkov a 210 g kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh.
- 3
Plech vyložíme mastným papierom a striedavo nalievame pásy cesta a snehu tak, aby na krajoch a v strede bolo cesto (pre lepšie krájanie). Upečieme a necháme vychladnúť.
- 4
Pozdĺžne rozrežeme. Jednu polovicu obrátime, natrieme lekvárom, navrstvíme šľahačku vyšľahanú v mlieku a prikryjeme druhou polovicou tiež natretou lekvárom. Povrch posypeme práškovým cukrom a necháme v chladničke odstáť, aby šľahačka stuhla - najlepšie do druhého dňa.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@paeva pečiem na bežnom hlbokom plechu asi 30 x 40 cm.
@libina áno, množstvo múky je správne