Karamelovo-škoricové slimáky (fotorecept)

Autor receptu: egreska

30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. CESTO sa robí den vopred,vtedy je lepšie. Miesi sa len kratučko,je fantasticke,a skladuje sa v chladničke .Vydrži aj 4 dni.Daju sa z neho robit buchty,zaviny,kolače,čokolvek...Odporučam robiť z POLOVIČNEJ DAVKY .(vyjde to na jeden plech.)
  2. .Takze ak mate pekarničku,šupnite to všetko tam,ak nie tak v miske zmiešame vajička,vodu,med,rozpustene maslo,drozdie a sol.Dobre premiešame varechou a pridame muku a miešame dokym vidime suchu muku.Misku uzavrieme a šup do chladničky.V den ked sa rozhodnete piect,cesto z chladničky vyberte a nechajte v kuchyni.(stači 1 hodinu pred pečenim).PLNKA:všetko spolu zmiešame.KARAMELOVA VRSTVA: takisto všetko zmiešame.
  3. Pomučime si dosku a cesto vyvalkame na obdlznik alebo oval,potrieme plnkou a skrutime ako roladu.Nakrajame.
  4. Karamelovu vrstvu nasypeme do pekača a rovnomerne rozmiestnime.
  5. Na nu poukladame slimačiky,a nechame ešte 1/2 hodinu podkysnut.
  6. Pečieme na 180 st asi 35 min.Ešte som zabudla dodat ze po upečení to treba z pekača vybrat,lebo ked ten karamel vychladne ,potom to ide tazko..