Karamelovo-banánové muffiny naopak

Autor receptu: mariamka

Prišli mi nové formičky na muffiny. Keď ich môj starší uvidel, hneď mu prišla chuť. Tak narýchlo vznikol tento z netu odkukaný trošku ozdravnený recept.

12
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vyhrejeme rúru. Podľa typu formy muffinové formičky vytrieme maslom alebo olejom. Do každej formy dáme 1 PL roztopeného masla a 2 ČL trstinového cukru. Dáme zapiecť cca 10 minút do rozohriatej rúry.
  2. Zatiaľ si v jednej mise zmiešame sypké suroviny a v druhej vlhké.
  3. Obe zmesi zmiešame lyžicou (varechou), žiadne šľahanie. Cesto má byť hutnejšie. A nakrájame banány.
  4. Medzitým nám už cukor v rúre pekne skaramelizoval, formu vyberieme a ideme plniť. Na dno každej formičky dáme 2 kolieska banánu a 2 dáme po stranách na stojato.
  5. Pomocou 2 lyžíc naplníme cestom. Malo by byť tak do 3/4, mne vyšlo viac, asi že tieto silikónové formičky sú o niečo menšie. Pečieme na 180 °C cca 20 minút, pre istotu skúsime špáratkom.
  6. Po upečení hneď vyklopíme (prevrátime) a necháme vychladnúť. Cukor na spodku urobil výbornú karamelovú krustičku, ktorá v kombinácii s banánmi chutí skvele. Ovsené vločky, muškátový oriešok a rum zas dajú príjemnú chuť a arómu.
  7. Môžeme podávať so šľahačkou alebo jogurtom. Moji dvaja maškrtníci ich zjedli na posedenie. Je isté, že pečiem zas :)